SigurantaTop News

Fiecare al șaptelea camion care circulă prin Austria nu este echipat de iarnă

În urma unor controale efectuate recent s-a constatat că fiecare al șaptelea camion care circulă prin Austria nu este echipat adecvat de iarnă.

Începând cu 1 noiembrie, camioanele care circulă pe drumurile din Austria trebuie să fie obligatoriu echipate de iarnă. Pentru a se asigura că această regulă se respectă, poliția austriacă a efectuat în mod repetat controale ample înainte de 1 noiembrie, dar și după această dată.

Fiecare al șaptelea camion care circulă prin Austria nu este echipat de iarnă

Astfel, cele mai recente controale s-au derulat miercuri, 3 noiembrie, la Haag pe autostrada A1 Vest, pe autostrada A5 Nord/Weinviertel lângă Schrick, de-a lungul drumului expres S1 Viena, dar și în parcarea de camioane Rannersdorf de pe S1.

În total au fost verificate 991 de camioane, din care aproape 90% respectau prevederile legale privind echiparea de iarnă, inclusiv cu lanțuri de zăpadă. În cazul a 141 de camioane, ofițerii au constat că acestea erau echipate cu anvelope de iarnă pe axa motoare, dar nu aveau lanțuri de iarnă ori erau inutilizabile.

Echiparea adecvată de timp de iarnă a camioanelor

Potrivit legislației din Austria, începând cu 1 noiembrie toate camioanele, autocarele, autobuzele și vehiculele comerciale de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate obligatoriu cu anvelope de iarnă, cel puțin pe axa motoare, și să aibă în vehicul obligatoriu lanțuri de iarnă adecvate.

Anvelopele de iarnă sunt obligatorii, indiferent dacă este sau nu zăpadă pe drum și trebuie să fie marcate cu inscripțiile „M+S”, „M.S.” sau „M&S”. Pentru vehiculele comerciale de peste 3,5 tone adâncimea profilului trebuie să fie de minimum șase milimetri în cazul profilului diagonal și cinci milimetri în cazul celui radial.

VEZI ȘI: Asociațiile germane de transport solicită rezolvarea rapidă a lipsei de AdBlue

Siguranță rutieră pe timp de iarnă

ASFINAG a alocat peste 1.000 de oameni care se vor ocupa de servicii de deszăpezire pe parcursul iernii pe autostrăzile din Austria. Pe tronsoanele expuse, ASFINAG se bazează pe sprijinul companiilor partenere de remorcare și pe echipamente inovatoare de iarnă, precum cele două „Fire Storm”, care servesc drept „suport de recuperare” în cazul opririlor de trafic.

Vehiculele de urgență controlate prin GPS, împrăștierea preventivă cu saramură lichidă pentru a preveni înghețul sau depunerea zăpezii și cele mai recente sisteme de prognoză meteo fac, de asemenea, parte din serviciul de iarnă ASFINAG.

Din aceeași categorie...

Back to top button