Filiala Eurolines din Franța, aflată în lichidare judiciară, își va continua activitatea pentru o lună

Filiala Eurolines din Franța, aflată în lichidare judiciară, își va continua activitatea pentru o lună
Filiala Eurolines din Franța, aflată în lichidare judiciară, își va continua activitatea pentru o lună, acest lucru fiind de ajutor pentru cei 115 angajați.

La începutul lunii iunie, compania germană FlixBus, cel mai mare transportator european cu autocarul, a solicitat lichidarea judiciară a filialei Eurolines din Franța. Solicitarea a făcut referire strict la filială franceză, cumpărată anul trecut de la Transdev, cu sediul la Nanterre.

Filiala Eurolines din Franța, aflată în lichidare judiciară, își va continua activitatea pentru o lună

În urmă cu doar câteva zile, filiala franceză Eurolines a fost pusă sub lichidare judiciară de Curtea din Nanterre. În acel moment, a fost decis ca din 24 iulie, toate activitățile să înceteze, anunță Capital.fr.

Câteva zile mai târziu, în timpul audierilor care au avut loc cu ușile închise, managementul FlixBus a cerut deschiderea procedurilor de faliment pentru Eurolines Franța. Cu toate acestea, Curtea a decis ca actuala conducere să continue să gestioneze operațiunile Eurolines, sub administrare judiciară, pentru o perioadă de o lună.

„Am obținut o amânare, iar cei care beneficiază de acest lucru vor vedea dacă nu cumva, conducerea FlixBus a luat voluntar decizia ca Eurolines să fie lichidată”, a explicat Pierre-Francois Rousseau, avocatul care apără interesele celor 115 angajați.

VEZI ȘI: Aparatul de bord Toll Collect va primi un update de software în luna august

În Franța, transportul rutier și turismul sunt printre domeniile economice cele mai afectate din cauza pandemiei, iar estimările nu sunt prea optimiste. În următoarele luni, mulți vor fi nevoiți să-și închidă activitatea din cauza pierderilor acumulate.

„Faptul că managementul FlixBus se folosește de pandemia de coronavirus pentru a lichida compania ne determină să ne gândim dacă nu cumva acesta este un pretext pentru a scăpa de un competitior cu o cotă de piață bună”, a completat Rousseau.

„Este o rușine”, au strigat câțiva dintre cei zece angajați Eurolines care s-au aflat în sala de judecată în momentul în care Yvan Lefranc-Morin, CEO-ul FlixBus Franța, a trecut pe lângă aceștia.

Follow #infotrucker