LogisticaȘtiri

Filiala GEFCO din Spania aniverseaza 30 de ani de activitate

Grupul GEFCO aniverseaza anul acesta 30 de ani de activitate in Spania reusind sa se impuna intr-o piata logistica extrem de competitiva si sa se mentina in top 3 intr-un context economic dificil. Un eveniment  dedicat celei de-a 30-a aniversari a avut loc pe 5 martie 2015, in prezenta lui Luc Nadal, Presedintele Consilului Executiv al GEFCO Group, a unor nume sonore din presa nationala, dar si a angajatilor subsidiarei. Evenimentul a marcat, de asemenea, numirea recenta a lui Julián Navarro, Directorul General al GEFCO Spania.

GEFCO Spania, o filiala cu performante deosebite
GEFCO Spania este una dintre primele filiale ale Grupului GEFCO: infiintata in 1985, este astazi unul dintre liderii industriei de profil din Spania, cu  o cifra de afaceri de 310 milioane Euro in 2013, reprezentand peste 7% din cifra de afaceri a intregului Grup.

Filiala GEFCO din Spania aniverseaza 30 de ani de activitate

De-a lungul celor trei decenii de activitate, GEFCO si-a dezvoltat in mod constant reteaua prin deschiderea in mod regulat a unor noi centre logistice, furnizarea de noi servicii si extinderea portofoliului de clienti, ce numara astazi 5500 de companii. Cu 36 de centre logistice si 839 de angajati, filiala spaniola gestioneaza fluxurile logistice apartinand unor grupuri industriale majore din diverse sectoare, precum bunuri de larg consum (Dia, Alcampo), electronice, aeronautice, vehicule pe doua roti, sanatate si frumusete (L’Oréal) si auto (Delphi, Fiat, Chrysler, precum si PSA Peugeot Citroën, client traditional al companiei).

Recunoscuta pentru serviciile sale de inalta calitate, GEFCO Spania a valorificat experienta dobandita in logistica de automobile – unul dintre cele mai complexe sectoare – pentru a raspunde globalizarii fluxurilor industriale si nevoilor clientilor nationali si internationali care se confruntau cu provocari globale si complexe.

GEFCO Spania ofera toate serviciile Grupului: pune la dispozitie servicii cu inalta valoare adaugata pentru logistica si depozitare, transport rutier, transport aerian si maritim, dar si logistica de automobile, in completarea serviciilor vamale si de reprezentare fiscala. Structura companiei ii permite acesteia sa acopere intregul lant de aprovizionare si sa raspunda celor mai specifice exigente ale industriilor prin solutii complete.

Rezultate deosebite in ciuda unui climat economic dificil
Logistica reprezinta 5,5% din PIB-ul Spaniei, ceea ce o face o parte importanta a economiei spaniole. Cu o cifra de afaceri de 3,6 miliarde Euro inregistrata in 2013 de principalele 175 de companii din domeniu, logistica este si un sector extrem de competitiv. In acest context, GEFCO Spania are o cota de piata de 9,5%.

In 2014, o serie de realizari a permis GEFCO Spania sa isi mentina pozitia fruntasa in clasament: contracte semnate cu grupuri de talie mondiala (World Duty Free Group, DFG si subsidiara sa, Pavestone), o incursiune in transportul de marfuri la temperatura controlata (in colaborare cu Panstar), o noua oferta de transport feroviar de automobile. Aceste contracte au fost incheiate cu grupuri industriale din diverse domenii (High and Heavy, alimentar, retail), ceea ce ilustreaza rezultatele strategiei GEFCO de diversificare atat la nivel global, cat si local.

GEFCO Spania a beneficiat, de asemenea, de relansarea sectorului auto, datorata in mod special Planului National de Stimulare in domeniu (Pive), care a dus la cresterea cu 14% a vanzarilor in 2014, respectiv 855.308 vehicule inregistrate de-a lungul anului, cu 18,4% mai mult decat in 2013.

Noi provocari, in concordanta cu obiectivele ambitioase ale Grupului
GEFCO Spania joaca un rol fundamental in implementarea contractului 4PL , pe o durata de 7 ani, cu General Motors, ce a incredintat GEFCO managementul si optimizarea intregului sau lant logistic in Europa si Rusia. Acest contract, ce vizeaza mai mult de 1 milion de vehicule pe an, pozitioneaza GEFCO in prima linie a integrarii logistice in sectorul auto european. In acelasi timp si in concordanta cu strategia Grupului, GEFCO Spania va continua sa investeasca in sisteme informatice, sinonime cu o competitivitate crescuta, pentru a oferi clientilor sai posibilitatea de a isi monitoriza si optimiza fluxurile.

2015 aduce si o schimbare la nivelul managementului companiei, Julián Navarro preluand conducerea in urma pensionarii lui Dulsé Díaz. Julián Navarro, in varsta de 49 de ani, s-a alaturat Grupului GEFCO in 1988 si a condus remarcabil filialele din Argentina si Chile intre anii 2009 si 2014.
Julián Navarro va duce mai departe experienta de renume dobandita de filiala pe parcursul celor trei decenii de activitate si va continua proiectele si obiectivele predecesorului sau in materie de competitivitate si productivitate.

„GEFCO Spania are un rol fundamental in cadrul Grupului GEFCO: expertiza sa remarcabila si pozitia geografica reprezinta avantaje valoroase in dezvoltarea activitatilor comerciale cu regiunea Maghreb si America Latina. Mai presus de toate, diversificarea proactiva a strategiilor si motivatia puternica a echipelor plaseaza subsidiara spaniola in centrul strategiei ambitioase de dezvoltare a Grupului GEFCO, al carui obiectiv este dublarea cifrei de afaceri pana in 2020″ a declarat Luc Nadal, Presedintele Comitetului Executiv GEFCO.

Din aceeași categorie...

Back to top button