Camioane

Filiala Volvo Trucks din Marea Britanie a lansat ediția limitată „Ailsa”

Pentru a marca 50 de ani de prezență în Marea Britanie, filiala Volvo Trucks din Regat a lansat ediția limitată „Ailsa”, exclusiv pe modelele FH și FH16.

În 1967, Jim McKelvie și Jim Keyden, doi oameni de afaceri scoțieni, au lansat „Ailsa Trucks”, compania care a introdus pentru prima dată camioanele Volvo Trucks în Marea Britanie.

Filiala Volvo Trucks din Marea Britanie a lansat ediția limitată "Ailsa"

Numele Ailsa este semnificativ deoarece, deși compania comercializa sub numele de Ailsa Trucks, numele a fost dat doar unui singur produs, autobuzul local Ailsa, construit la Irvine. Prin urmare, ediția limitată Volvo FH este singurul camion care a purtat vreodată numele „Ailsa”.

În urmă cu 50 de ani, via compania „Ailsa Trucks” franciză Volvo Trucks, Jim Keyden introducea revoluționarul model Volvo F86 în Marea Britanie, o piață pe care avea s-o cunoască anterior în calitate de operator a unei flote de 350 de camioane, ce era îngreunată de listele lungi de așteptare, de multe ori de până la 2 ani timp de livrare, pentru alte mărci de camioane.

În calitate de client și transportator de mărfuri, Jim Keyden a crezut, că producătorii din Marea Britanie ai acelor timpuri erau mulțumiți de vânzări și grija ulterioară. Un aspect important ai primilor ani ai Volvo Trucks în Marea Britanie și parte din acea viziune de a-și căuta clienții, este că rețeaua de distribuitori și instruirea au fost făcute înainte de venirea camioanelor.

De asemenea, după timpul petrecut în cadrul Pressed Steel de la Linwood, unde au fost făcute corpurile pentru mașina sport P1800, Jim Keyden știa de concentrarea neobosită a celor de la Volvo asupra calității produselor.

Împreună cu Jim McKelvie, acesta a împărtășit o viziune pentru Volvo că s-au transformat în realitate și au început astfel un parteneriat de succes cu clienții și dealerii care au livrat de atunci peste 200.000 de camioane operatorilor din Marea Britanie.

Filiala din Marea Britanie a Volvo Trucks a lansat ediția limitată "Ailsa"

Modelul Volvo F86 cu cabină înclinată cu cadru de oțel, parbriz laminat, motor diesel TD70A cu șase cilindri ce dezvoltat 185 CP, cutie de viteze sincronizată cu 9 trepte, sistem de frânare cu aer pe toate roțile și transmisie „System 8”, era un camion avangardist disponibil pentru livrare mult mai rapid decât alte mărci – și toate pentru un preț de achiziție în 1967 de aproximativ 3.500 de lire, susținut de o garanție pentru piese și operare de 12 luni.

Ediția limitată Volvo FH “Ailsa”
În 2017, Volvo Trucks aniversează 50 de ani de intrarea pe piața din Marea Britanie cu un superb model Volvo FH “Ailsa”.

Această este o ediție stric limitată, cu o producție de doar 50 unitățí negru pe aur sau auriu pe negru – Volvo FH 4×2 și 6×2. Ediția limitată „Ailsa” se concentrează pe tehnologii de vârf și echipamente de siguranță Volvo pentru modelele FH16 750 și FH, echipate cu motorul de 13 litri de 540 CP. Cu Dynafleet Services, cu sistem de mesaje inclus, acest camion îndeplinește atât nevoile șoferului, cât și ale operatorilor de flote.

Filiala din Marea Britanie a Volvo Trucks a lansat ediția limitată "Ailsa"

Volvo FH “Ailsa” de 540 CP este echipat cu transmisia I-Shift Dual Clutch. Acest lucru este un omagiu pentru transmisia avansată care a fost “inima” fiecărui camion Volvo de la modelul F86 încoace. Lansat în 2014, I-Shift Dual Clutch asigură un cuplu fără întrerupere la schimbarea treptei de viteză.

La fel ca în cazul cutiei de viteze sincronizată a modelul F86 din urmă cu 50 de ani, I-Shift Dual Clutch este la fel de revoluționar prim faptul că ajută şoferul să se concentreze asupra șofatului și nu asupra gestionării schimbărilor de trepte.

Un camion pentru “ultimate drivers”
Fiecare ediție limitată „Ailsa” are un interior special, personalizat, tapițat în piele de culoare neagră și aurie, care completează exteriorul cu detalii de lux, ce includ cusătură în aur și logo-ul special conceput pentru ediția de 50 de ani „Ailsa Edition”. Design-ul ediției speciale „Ailsa” negru și auriu reflectă imaginea echipei Lotus din anii 1970 și a piloților suedezi Ronnie „Super-Swede” Peterson și Gunnar Nilsson. Logo-ul discret „Ailsa Edition”, conține atât drapelul suedez, cât și steagul Regatului Unit.

VEZI ȘI: Hödlmayr România va achiziționa 35 de transportoare auto noi în următorii doi ani

Camioanele sunt echipate cu direcția dinamică Volvo (care reduce efortul în timpul condusului cu până la 85%), sistemul de climatizare staționar I-Park Cool, sistemul de navigație TomTom, I-See Predictive Cruise Control și cel mai recent pachet media pentru streaming. De asemenea, șoferul se bucură de tot confortul grație cuptorului cu microunde, televizorului, frigiderului cu congelator și a pachetului de protecție personală, care include o cutie de securitate, geam laminat și alarmă.

Ca suport, Volvo Trucks oferă pentru ediția limitată “Ailsa”, un contract de reparație și mentenență pe durata a trei ani cuprins în prețul camionului. Scopul este de a maximizarea timpului de funcționare, spre deosebire de mesajul de acum 50 de ani, care viza minimizarea timpilor de așteptare.

Din aceeași categorie...

Back to top button