In Focus

Filmați în cabină în timpul mersului pentru a vedea dacă aceștia utilizează telefonul mobil la volan

În cadrul unui proiect pilot, poliția germană din Saxonia Inferioară filmează șoferii de camion în cabină în timpul mersului pentru a verifica dacă aceștia încalcă legislația rutieră.

Polția germană a montat camere de luat vederi pe patru van-uri pentru a supraveghea activitatea șoferilor de camion în cabină în timpul mersului. Obiectivul este de a descoperi eventualele încălcări ale legislației, precum utilizarea telefonului mobil la volan.

Filmați în cabină în timpul mersului pentru a vedea dacă aceștia utilizează telefonul mobil la volan

Inițiat de poliția din Oldenburg, proiectul pilot este o premieră la nivelul Germaniei și s-a bucurat de succes. Acesta a fost demarat în luna februarie și până la începutul lunii iulie au fost depistate peste 1.000 de nereguli pe autostrăzile A 1, A 27, A 28 și A 29, scrie NDR.

Cu ajutorul celor patru camere GoPro instalate pe mașină, polițiștii au putut înregistra toate acțiunile șoferului, filmările având și rol probatoriu pentru stabilirea contravențiilor.

În plus, polițiștii care se ocupă de proiect spun că vor folosi aceste imagini și în scop educațional pentru a le arăta șoferilor cât de mult influențează activitatea lor din cabină modul de codus și care pot fi conseciințele.

VEZI ȘI: S.KO COOL SMART, propunerea Schmitz Cargobull pentru transportul frigorific cu zero emisii

Amenzile pentru aceste contravenții pot ajunge ușor la câteva sute de euro și puncte de penalizare.

Proiectul a fost dezvoltat după ce în 2018 rata accidentelor în această zonă a crescut alarmant, cauzele fiind, în afara vitezei, și diverse acțiuni de distragere ale atenției în timpul condusului, cum este și utilizarea telefonului mobil.

Succesul acestui proiect va duce la permanentizarea lui pe drumurile din Saxonia Inferioară, dar și implementarea lui în cadrul altor regiuni din Germania.

Din aceeași categorie...

Back to top button