ȘtiriSustenabilitate

Finlanda a prezentat planul național de adoptare a sistemelor de propulsie cu hidrogen

Finlanda a făcut primii pași în ceea ce privește adoptarea sistemelor de propulsie cu hidrogen, prezentând așa-numitului „roadmap” național.

Planul a fost prezentat recent și se concentrează pe o viitoare producție a hidrogenului cu emisii reduse de carbon, utilizarea hidrogenului pentru diverse substanțe chimice și combustibili ecologici, precum și pentru depozitarea, transport și utilizare finală. Proiectul vizează o perioadă de 10 ani.

Finlanda a prezentat planul național de adoptare a sistemelor de propulsie cu hidrogen

Se așteaptă ca această foaie de parcurs să servească drept o bază de cunoștințe pentru activități ulterioare cum ar fi definirea politicii privind folosirea hidrogenului în Finlanda și determinarea rolului acestuia în politica națională privind energia și clima.

Prin acest plan se evidențiază rolul pe care îl va juca hidrogenul în combarea schimbărilor climative și atingerea obiectivului național al Finalandei de a deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2035.

Conform raportului, perspectivele Finlandei de a crește producția și utilizarea hidrogenului curat sunt destul de puternice. Țara dispune de resurse eoline bune, atât offshore, cât și onshore, permițând o creștere a producție de energie regenerabilă, esențială pentru producția de hidrogen cu emisii reduse de carbon.

VEZI ȘI: Primul camion cu hidrogen de 44 de tone a intrat în circulație în Europa

De asemenea, proiectul îi îndeamnă pe toți marii jucători din Finlanda să se implice în acest proiect pentru ca viitorul să fie unul mai curat.

„În mod clar, hidrogenul oferă Finlandei o mare oportunitate de a crea o gamă largă de noi afaceri pe întregul lanț valoric al hidrogenului”, se arată în raport.

Din aceeași categorie...

Back to top button