LegislatieȘtiri

Finlandezii vor putea folosi permisul de conducere electronic, pe telefonul mobil

Începând cu 1 februarie 2019, posesorii categoriilor A și B din Finlanda vor putea folosi permisul de conducere electronic, pe telefonul mobil.

În prezent, există câteva state din Europa unde cărțile de identitate pot fi deținute nu doar în format fizic, ci și într-un format electronic, pe telefonul mobil. Mai mult, polonezii au inițiat un astfel de proiect care vizează și permisul de conducere.

Finlandezii vor putea folosi permisul de conducere electronic, pe telefonul mobil

Acum, finlandezii au anunțat că a fost dat un amendament prin care șoferii vor putea prezenta un permis de conducere electronic.

VEZI ȘI: Continental a prezentat o vestă și o jachetă inteligentă la CES 2019 de la Las Vegas

Accesul și dobândirea acestuia se face în mod gratuit, iar permisul de conducere electronic poate fi descărcat pe telefonul mobil.

Până acum, guvernul finlandez a testat acest sistem cu succes prin intermediul aplicației „Driver”. Așa cum probabil intuiți, dezvoltatorii au acordat atenție deosebită protecției datelor.

În viitor, guvernul finlandez spune că pe teritoriul țării vor fi acceptate și validate pe o perioadă de un an și permisele din Insulele Feroe și Islanda.

Această regulă se va aplica doar pentru categoriile A și B. Schimbarea permisului de conducere cu unul finlandez necesită completarea cursurilor cu unele speciale.

Amendamentul cu privire la situația permiselor de conducere din Finalanda a fost depus în 10 ianuarie, iar în 1 februarie acestea ar urma să intre în vigoare.

Din aceeași categorie...

Back to top button