AnvelopeInfoTech

Firestone Winterhawk 3: Performanță pe timp de iarnă la preț mediu

Firestone a ajuns în Europa din SUA în anii 1930. De atunci, şi-a asigurat un loc pe piața de anvelope europeană datorită reputației de producător de anvelope fiabile.

În acest an, Firestone a revenit în prima linie a scenei europene. Bridgestone, care a achiziționat Firestone la nivel global în 1988, a investit semnificativ pentru a oferi brandului Firestone un pachet competitiv de produse şi marketing pe vechiul continent, oferind automobiliștilor o gamă de produse special concepute pentru a fi fiabile, sigure şi cu un raport calitate-preț bun – atât pentru vară cât şi pentru iarnă.

Anvelopele de iarnă cu lamele Firestone Winterhawk 3 oferă o performanță echilibrată în condiții de iarnă la nivel înalt, fiind incluse în segmentul de anvelope cu preț mediu. Cu un design inovator al benzii de rulare şi un număr mai mare de caneluri, Winterhawk 3 oferă tracțiune îmbunătățită pe zăpadă, aderență pe gheață şi performanță în condiții de carosabil umed, precum şi o îmbunătățire de 30% la uzură.

Având drept obiectiv atingerea performanței la nivel înalt pe timp de iarnă, inginerii Firestone au reproiectat profilul benzii de rulare pentru a include adâncime constantă pe lățimea benzii, un număr mai mare de blocuri ce integrează tehnologii cu lamele multiple de infiltrare şi un compus bogat în siliciu realizat cu tehnologia Nano-Pro Tech™ care menține compusul flexibil la temperaturi scăzute. Rezultatul este o performanță optimizată cu până la 9% pe timp de iarnă, cu tracțiune sporită în condiții de zăpadă sfărâmicioasă şi compactă şi o mai mare aderență pe gheață.

Această adâncime constantă la nivelul benzii de rulare, în combinație cu un profil de caneluri longitudinale în zig-zag şi un număr mai mare de caneluri transversale, sporește eficiența de evacuare a apei şi zăpezii topite – îmbunătățind rezistența la acvaplanare şi derapaj pe zăpadă topită.

Utilizând analiza amprentei dinamice, Firestone a aplicat tehnologia de optimizare a rigidității pentru a extinde viața anvelopei şi distanta parcursă. Conducătorii auto vor aprecia aderența prelungită pe suprafețe înghețate a anvelopelor Firestone Winterhawk 3, posibilă datorită profilului de retenție a infiltrațiilor specific Firestone, care prelungește eficiența în caz de infiltrare pe parcursul vieții anvelopei.

În sistemul UE de etichetare a anvelopelor – care nu măsoară încă performanța pe zăpadă, gheață sau suprafețe uscate – noul Firestone Winterhawk 3 a obținut un scor reconfortant C pentru aderență în condiții de carosabil umed (de la A – cel mai mare la G – cel mai scăzut) şi E pentru coeficientul de rezistență la rulare.

Pentru a completa pachetul atractiv, Firestone a conceput modelul Winterhawk 3 cu o greutate mai mică de până la 6% şi cu 2% mai eficient din perspectiva consumului de combustibil comparativ cu predecesorul său, precum şi mai puțin zgomotos, oferind un nivel total de decibeli îmbunătățit în ceea ce privește zgomotul perceput din exterior şi conformarea cu reglementările UE privind zgomotul (R117.02 Nivel 2). Anvelopele Firestone Winterhawk 3 sunt disponibile în 51 de dimensiuni.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Din aceeași categorie...

Back to top button