Firmele de constructii Erbasu, Strabag si UTI suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani

Firmele de constructii Erbasu, Strabag si UTI suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani

Sub directa coordonare a Parchetul Tribunalului Bucuresti si sprijinul Serviciul Roman de Informatii, politistii de la Investigarea Criminalitatii Organizate au efectuat duminica, 1 februarie 2015, 146 de perchezitii in Bucuresti si judetele Arad, Arges, Dambovita, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Olt, Sibiu, Teleorman, Valcea si Vrancea, fiind vizate 90 de persoane suspectate de spalare de bani si evaziune in domeniile IT si constructii, cu un prejudiciu de 30 milioane de euro. Politistii au pus in executare 90 de mandate de aducere, iar in urma audierilor anchetatorii au stabilit ca 25 de persoane sa fie retinute.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca printre firmele perchezitionate sunt Erbasu, UTI, Strabag, Romsys si Total Network Solution. De asemenea, perchezitii au loc si la locuinta omului de afaceri Cristian Romeo Erbasu, aflat in top 300 cei mai bogati romani.

Firmele de constructii Erbasu, Strabag si UTI suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani

In dosar sunt vizati reprezentantii a peste 200 de societati comerciale care, in perioada 2011-2014, ar fi creat circuite fictive pentru a nu plati taxele si impozitele datorate bugetului de stat, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane citat de Mediafax. „De asemenea, prin intermediul societatilor implicate ar fi fost transferate aproximativ 100 de milioane de euro catre persoanele in cauza, iar banii astfel obtinuti ar fi fost reintrodusi in circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare in baza unor documente fictive”, a precizat sursa citata.

Prejudiciul produs bugetului de stat a fost stabilit cu sprijinul specialistilor Directiei Generale Antifrauda Fiscala si este de aproximativ 30 de milioane de euro.

La perchezitii de duminica au participat peste 300 de politisti de la unitatile centrale si teritoriale ale Politiei Romane si luptatori din cadrul Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale.

Follow #infotrucker