#FitTrucker: Exerciții de fitness cu accesorii ieftine şi suficient de compacte

#FitTrucker: Exerciții de fitness cu accesorii ieftine şi suficient de compacte
Continuăm seria exerciţiilor de fitness pe care şoferii de cursă lungă le pot efectua în pauze, fără echipamente speciale sau abonament la sala de „fiare”.

Pentru efectuarea exerciţiilor din această a doua serie sunt necesare câteva accesorii ieftine şi suficient de compacte pentru a nu ocupa mult loc în cabină:

#FitTrucker: Exerciții de fitness cu accesorii ieftine şi suficient de compacte

Bandă elastică – se găseşte la orice magazin de sport, în diverse tării şi lungimi. Preferabil alegem una medie, de minim 1,5 metri lungime.

Chinga – în orice benzinărie găsiţi o chingă reglabilă de ancorare a bagajelor, vine însoţită şi de un sistem de culisare și blocare.

Băț – lung de aproximativ 40-60 cm, poate fi înlocuit cu un levier sau coadă de mătură.

Preferabil exerciţiile din seria 2 să se efectuează după „dezmorţirea” din episodul 1. Cei care au ratat episodul 1 îl pot găsi aici

Ca de obicei, supermodelul nostru este gimnastul Andrei Muntean, finalist la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, multiplu campion naţional şi internaţional, inclusiv un titlu mondial la juniori.

Exerciţiul 1: tracţiuni din înclinat
Se leagă chinga de un mâner solid şi se reglează lungimea astfel încât corpul să fie înclinat la 45 de grade (când braţele sunt întinse). Ţinând încordat abdomenul şi muşchii lombari, se execută tracţiuni aducând băţul în dreptul pieptului.

Pentru variaţie, se pot folosi prize diferite pe băţ: palmele în sus, în jos sau băţul perpendicular pe sol. Se execută 3 serii a câte 12-15 repetări. Dificultatea exerciţiului poate fi modificată prin lungirea sau scurtarea chingii.

Exerciţiul 2: flexii pentru biceps, cu banda elastică
Prinzând banda elastică sub tălpi, se efectuează flexii ale braţelor. Pentru o execuţie corectă, coatele stau lipite de cutia toracică pe durata întregului exerciţiu.

Intensitatea exerciţiului se modifică în funcţie de modul de prindere al benzii: mai uşor spre capete şi mai greu spre mijloc. Se execută 3 serii a câte 12-15 repetări.

Exerciţiul 3: flexii pentru biceps, cu chinga
Se leagă chinga şi se poziţionează corpul ca la exerciţiul 1, însă în loc de tragere la piept se flexează braţele până în dreptul nasului.

Abdomenul şi muşchii lombari raman încordaţi, trunchiul este drept pe durata exerciţiului. Se execută 3 serii a câte 12-15 repetări.

S-au strâns astfel 9 serii dedicate celor mai doriţi şi mai evidenţi muşchi: bicepşii. Probabil că s-au pompat suficient ca să poată fi admiraţi în oglindă, iar în episodul următor ne vom ocupa de fraţii lor siamezi – tricepşii.

Vom reveni cu noi subiecte despre #miscareindeplasare.

Follow #infotrucker