InfoTechȘtiriTransport 4.0

Fleetboard Trailer Management: Două soluții într-una singură

Fleetboard își extinde pachetul său de management al flotei cu Fleetboard Trailer Management, un sistemul care combină datele telematice ale autotractorului și semiremorcii, afișându-le într-un singur ecran.

Pentru prima dată, datele telematice ale autotractorului și ale semiremorcii vor fi sunt afișate împreună pe un singur ecran dispecerului prin intermediul Fleetboard Cockpit. Astfel, compania de transport obține o transparență totală asupra datelor telematice ale întregului ansamblu rutier dintr-o privire. Pentru Trailer Management, FleetBoard a dezvoltat două servicii diferite pentru semiremorci.

Serviciul Trailer ID indică poziția remorcii și statutul său de cuplare. Autotractorul recunoaște dacă o remorcă este atașată, indentificându-i VIN-ului (numărul de identificare a vehiculului) prin intermediul sistemului electronic de frânare. Datele sunt transferate companiei de transport, împreună cu datele autotractorului, folosind computerul de bord al acestuia. Acest lucru înseamnă că locația remorcii este cunoscută, și în același timp, există certitudinea că vehiculul tractează remorca corect.

Fleetboard Trailer Management: Două soluții într-una singură

VEZI ȘI: Italia a introdus în Codul Rutier termenul de omor stradal

Serviciul Trailer Data, mai complex, transferă o cantitate mare de informații suplimentare despre caroseria și șasiul semiremorcii. Printre altele, acestea includ modelul exact al semiremorcii și poziția sa, independent de camion. În cazul remorcilor și semiremorci frigorifice, datele transferate de către acestea includ starea ușilor, dacă acestea sunt închise sau deschise, starea și înregistrarea temperaturii din interiorul respectiv modul de operare și timpul de funcționare a agregatului de refrigerare. De asemenea, serviciul Trailer Data transferă date cheie despre condiția tehnică a șasiului, printre care încărcarea pe axe sau starea garniturilor de frânare. Toate datele pot fi citite în Fleetboard Cockpit.

Disponibil în al doilea trimestru al lui 2016
Serviciul Trailer ID este disponibil pentru ultima generație de camioane Mercedes-Benz. De asemenea, sistemul electronic de frânare al remorcilor și semiremorcilor trebuie să permită interogare VIN-ului. Utilizarea sistemului nu necesită nicio altă instalare tehnică prealabilă, astfel că, este salvată orice investiție suplimentară din partea clientului. Pentru furnizarea serviciul Trailer Data, FleetBoard va coopera inițial cu sistemele telematice a celor mai mari doi producători de remorci și semiremorci europeni, Schmitz Cargobull și Krone. Pentru a utiliza serviciul, clientul trebuie să aibă un contract cu producătorul semiremorcii. Fleetboard a luat în calcul creșterea numărului de producători de remorci și semiremorci.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button