Companii de transport

FlixBus operează ruta Frankfurt – Mannheim cu un autocar 100% electric

Începând cu 25 octombrie FlixBus operează un autocar 100% electric pe ruta Frankfurt – Mannheim, alimentat cu energie verde de la Greenpeace.

Viitorul transportului pe distanțe lungi este electric, cel puțin asta spune FlixBus, cel mai mare furnizor de mobilitate pe distanțe lungi din Europa.

FlixBus operează ruta Frankfurt - Mannheim cu un autocar 100% electric

Potrivit unui studiu realizat de Atmosfair, autocar va reduce cu până la 82 de tone emisiile de dioxid de carbon comparativ cu un model diesel, doar în primul an.

Astfel, acest mijloc de transport este unul dintre cele mai sustenabile și mai ecologice opțiuni de călători pe distanțe lungi, rutier.

FlixBus nu este la prima experiență cu un astfel de autocar. În luna aprilie, compania a devenit prima companie din lume care a testat autocare 100% electrice pe distanțe lungi pe ruta Paris-Amiens, în Franța.

FlixBus continuă să inoveze
FlixBus este una dintre companiile care pune la dispoziția pasagerilor unul dintre cele mai sustenabile mijloace de transport.

Persoanele care optează pentru autocarele FlixBus reduc emisiile de carbon cu până la 80% față de o călătorie cu mașina personală.

FlixBus continuă parteneriatul cu organizația de mediul Atmosfair, care furnizează platforma pentru contribuțiile de compensare a emisiilor de carbon prin intermediul achiziționării unui biletet de autocar.

VEZI ȘI: TAGRO, tractorul agricol românesc produs la Reghin

Fiecărui pasager i se oferă opțiunea de a-și compensa impactul climatic al călătoriei în momentul rezervării.

Contribuția pentru mediu este de aproximativ 1 – 3% din prețul inițial al biletului și este investită într-un proiect certificat de protecție a mediului înconjurător.

Pentru a îndeplini misiunea companiei de a oferi mobilitate verde și inteligentă, FlixMobility, a pus la dispoziția pasagerilor și prima floată de trenuri verzi din lume prin intermediul FlixTrain.

Momentan, serviciul este disponibil doar în Germania pe rutele Hamburg – Köln și Berlin Stuttgart.

Din aceeași categorie...

Back to top button