Florin Olteanu merge în finala mondială Drivers’ Fuel Challenge 2016

Florin Olteanu merge în finala mondială Drivers’ Fuel Challenge 2016

Cehia a câștigat finala regională a concursului Drivers’ Fuel Challenge by Volvo Trucks și, alături de România, Bosnia și Slovenia va participa în finala mondială din Suedia.

Pe 17-18 august, Volvo Trucks a organizat la Budapesta finala regională a Europei Centrale și de Est a concursului The Drivers’Fuel Challenge 2016, dedicat eficienței condusului economic.

În cadrul finale regionale din acest an s-au calificat câștigătorii finalelor naționale din Bosnia și Herzegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, Macedonia, Serbia, Slovacia, România și Slovenia.

Florin Olteanu merge în finala mondială Drivers’ Fuel Challenge 2016

Astfel, campioni naționali ai condusului economic s-au întâlnit la Budapesta pentru a se întrece pe cel mai provocator traseu întâlnit până în prezent în cadrul finalelor DFC – Hungaroring – unul din cele mai tehnice și dificile circuite din Formula 1.

Pe 17 august, dimineața, toți cei 10 finaliști s-au străduit să ajungă la un echilibru perfect între viteză, timp și consum de combustibil într-o competiție acerbă cu eliminări directe. Aceștia au condus un camion special adus pentru finală, model Volvo FH, echipat cu noua motor Euro VI de 13 litri și 500 CP respectiv I-Shift Dual Clutch, prima cutie de viteze automata cu două ambreiaje din industria de camioane asemănătoare celor utilizate la mașinile sport.

Finala regională Drivers’ Fuel Challenge 2016 a consemnat o premieră, atât pentru Volvo Trucks cât și pentru circuitul Hungaroring. A fost pentru prima dată, când un constructor de camioane a amenajat pe pista celebrului circuit de Formula 1 un traseu dedicat condusului economic. Cele 14 curbe solicitante ale circuitului în care au fost intorduse limitări de viteză respectiv zonele de pantă și rampă au oferit un mediu extrem de provocator pentru toți finaliștii. Aceștia au trebuit să parcurgă cei 13.14 km (3 tururi de circuit), într-un timp maxim de 17 minute.

Prin calificarea la finala regională a competiției Drivers’ Fuel Challenge, ați demonstrat clar nu numai excelentele voastre abilități ca șoferi profesioniști, ci și o grijă mare asupra consumului de combustibil, acesta fiind un beneficiu atât pentru companie cât și pentru mediului.

Robert Grozdanovksi, VP Market Central East al Volvo Group

În cadrul acestei finale, România a fost reprezentată de Florin Olteanu, șoferul companiei Costi Trans fiind la un pas de a câștiga final și totodată de a pleca acasă cu premiul pus în joc, un Volvo V40 R Design. Din păcate, micile greșeli făcute și asumate de Florin, în special pe primul tur de circuit din cele trei efectuate în carul concursului, l-au costat locul I. Astfel, acesta a străbătut traseul în lungime totală de 13.14 km (trei tururi de circuit) în 16:55 minute și un consum de 5.27 litri, diferența de câștigător fiind de 10 secunde și 0.43 litri.

Chiar dacă nu a câștigat finala de pe Hungaroring, Florin Olteanu s-a calificat în finala mondială din Suedia, alături de cehul Tomas Horcicka (locul I), bosniacul Emir Salihovic (locul III) și slovenul Goran Jelovic (locul IV).

VEZI ȘI: Waberer’s a deschis hotelul destinat angajaților săi

Cehul Tomas Horcicka a câștigat competiția regională Drivers’ Fuel Challenge 2016, grație aptitudinilor sale imbatabile în ceea ce privește condusul economic dar și a unei dorințe incredibile de a câștiga, acesta fiind printe puținii concurenți care și-au descarcat topografia circuitului pentru a-și face strategia de abordare a traseul. După efectuarea celor trei tururi de circuit, Tomas a fost înregistrat cu un consum de combustibil de 4.84 litri, cel mai mic din concurs, obținut la o viteză medie 47.10 km/h în 16:45 minute. Pe lângă titlul de cel mai economic șofer Volvo Trucks, cehul a plecat acasă și cu premiului cel mare – un superb Volvo V40 R Design.

Câștigătorul finalei regionale DFC 2016 și cei patru șoferi calificați la finala mondială din Suedia au fost anunțați în cadrul unei cine festive, organizată după validarea rezultatelor oficiale.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Follow #infotrucker