
În doar un an, flota de camioane electrice a furnizorul de servicii logistice Simon Loos și-a dublat numărul de kilometri parcurși față de cei nouă ani anteriori.
La începutul lunii octombrie anunțam că Simon Loos a depășit 100.000 de km pe an cu un camion electric eActros. Acum, compania olandeză a anunțat că a atins o nouă bornă: flota de camioane electrice a parcurs peste 3 milioane de kilometri. Acest lucru demonstrează că transportul greu fără emisii de carbon este complet fezabil.
În 2013, Simon Loos a început operarea primelor camioane electrice, după o serie de teste. Pentru industrie, acest lucru a fost foarte avangadist. Deși la acea vreme automobilele hibride și complet electrice erau deja apărute, în industria de transport greu hibridizarea și electrificarea nu începuse. Existau maxim câteva modele experimentale. Dezvoltările și cercetarea au continuat, iar astăzi această tehnologie nouă este disponibilă și pentru industria de transport rutier de mărfuri.
Simon Loos spune că până la finalul lui 2024 va opera o flotă de cel puțin 50 de camioane electrice, ceea ce face din compania olandeză un lider incontestabil în sectorul de distribuție grea cu zero emisii din Olanda și Europa.
Cu o flotă de camioane electrice în expansiune, este logic ca numărul de kilometri parcurși să crească. Însă, Simon Loos n-a putut prezice asta.
“În primii nouă ani – între 2013 și mai 2022 – am parcurs 1,5 milioane de kilometri. Pentru noi, aceasta a fost o piatră de hotar la care să reflectăm cu adevărat. Dar un an mai târziu, în mai 2023, camioanele noastre electrice parcurseseră deja alți 1,5 milioane de kilometri. Aceasta înseamnă că acum am depășit cu mult pragul de 3 milioane”, spune Wim Roks, managerul flotei.
VEZI ȘI: Noi indicii că Volvo pregătește o cabină mai mare
Simon Loos utilizează camioanele electrice în toată țara pentru diferite tipuri de transport. De exemplu, acestea sunt ideale pentru catering și pentru distribuția către supermarket-uri în centrele orașelor Haga, Rotterdam, Amsterdam și Utrecht, printre altele.
Însă compania utilizează din ce în ce mai mult camioanele electrice și pentru călătorii mai lungi. Recent, compania a realizat primul test cu Volvo FH Electric, cu o greutate totală maximă admisă de 50 de tone, într-o combinație de vehicule de 25,25 de metri.