FM Logistic a achiziționat Spear Logistics

FM Logistic a achiziționat Spear Logistics

Grupul FM Logistic tocmai a devenit acţionarul principal al Spear Logistics, una dintre cele mai mari companii de logistică din India.

Acţiunile au fost achiziţionate de la un investitor privat care le deţinea din 2009. Cele două companii îşi unesc acum forţele şi complementaritatea, în scopul de a oferi servicii optime pentru clienţii lor, pe piaţa indiana.

FM Logistic şi Spear Logistics vor opera sectoare de piaţă strategice, cum ar fi e-commerce, telecomunicaţii, retail, bunuri de larg consum, industria şi sectoarele de automobile.

FM Logistic a achiziționat Spear Logistics

Ca jucători cheie în sectorul de logistică, companiile au aceleaşi obiective: excelenţă operaţională şi dorinţa de a veni în întâmpinarea clienţilor săi cu soluţii inovatoare.

Spear Logistics a fost catalogat ca fiind unul din TOP 5 provideri de logistică a pieţei Indiene. Combinaţia dintre reputaţia excelentă pe care o are în piaţă şi expertiza FM Logistic constituie o alianţă strategică pe piaţa de business din India.

Un brand naţional recunoscut
Spear Logistics a fost înfiinţat în 2001. Este unul din liderii de pe piaţa logistică din India, cu o cifra de afaceri de 18 millioane de euro (la sfârşitul anului financiar, în Martie 2016). Compania furnizează o gamă largă de servicii în domeniul logisticii: depozitare, distribuţie, transport şi servicii cu valoare adăugată cum ar fi copacking.

Cu cei 1600 de angajaţi ai săi, Spear Logistics operează în 75 de depozite locate în 23 de oraşe, incluzând Mumbai, New Delhi, Pune, Bangalore, Chennai, Kolkata… Providerul de logistică Spear are 270 000 de metrii pătraţi spaţiu pentru depozitare şi lucrează cu aproximativ o sută de furnizori pe partea de transport şi distribuţie.

Mulţumită competenţelor şi aptitudinilor echipei sale de experţi, Spear a devenit un jucator cheie în această piaţă premiat pentru excelenţa sa operaţională cu trei premii în 2015, incluzând premiul “Compania Anului” – acordat de Institutul Indian de Management al Materialelor.

Un jucător Internaţional capabil să anticipeze nevoile tăriilor în plină dezvoltare
Devotaţi planului sau strategic «Ambition 2022», grupul sustine extinderea clienilor sai in noi arii in tari in curs de dezvoltare: punand bazele in China in 2005 si achizitia din Brazilia de acum doi ani, in 2013, iar acum India.

În 2015, economia din India a experimentat o rata de crestere de peste 7%, pana in 2030 va fi cea mai mare piata de consum a clasei de mijloc si a treia mare economie a lumii. Mai mult de atât, piaţa de logistică din India va suferi o reformă fără precedent de reorganizare şi consolidare care va fi condusă de armonizarea bunurilor şi a serviciilor fiscale(GST), precum şi prin dezvoltarea rapidă a sectorului e-commerce.

Într-un asemenea context, această ţară constituie o reală rampă de lansare şi o oportunitate extraordinară pentru dezvoltarea FM Logistic în Asia.

Cumularea aptitudinilor
Un plus sunt cunoştinţele vaste ale Spear Logistics, a diversităţii şi complexităţii pieţei din India, plus acoperirea la nivel naţional pe care o are şi o bază de clienţi formată din marile companii naţionale şi multinaţionale. Cu acestea fiind spuse, echipa executivă actuală Spear Logistics va continua să conducă compania, iar unul dintre fondatori, Gautam Dembla va prelua rolul de Director General.

FM Logistic va aduce în parteneriat experienţa reţelei sale internaţionale, împreună cu reputaţia, instrumentele sale de lucru de ultima oră şi toate tehnologiile sale în materie de inovaţie logistică.

Împreună, FM Logistic şi Spear Logistics îşi vor pregăti terenul pentru a pune în aplicare un plan de logistică în conformitate cu armonizarea fiscală. Acest proiect va duce la crearea unor centre regionale de distribuţie pe care FM Logistic şi Spear Logistics le vor gestiona prin platforme multi-client care vor fi înfiinţate în apropierea marilor oraşe indiene.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Follow #infotrucker