Știri

FM Logistic, flexibilitate prin intermediul solutiilor inovatoare

Pregătirea comenzilor este unul dintre cele mai importante aspecte din cadrul operaţiunilor desfăşurate într-un depozit logistic, activitate ce reprezintă în medie jumătate din programul de lucru, conform unui studiu realizat în cadrul a 12 platforme logistice.

În scopul optimizării timpului petrecut cu pregătirea comenzilor, în special a comenzilor mai mici, adesea recurgem la misiuni multi-order şi multi-support picking, denumite PMO (Picking Multi Order). Mult mai eficient în cazul comenzilor mici, acest proces este complex şi deseori duce la probleme de calitate: dacaun singur produs este pus în cutia greşită, va duce la o livrarea unei comenzi greşite.

FM Logistic, flexibilitate prin intermediul solutiilor inovatoare

Pentru FM Logistic, furnizor logistic internaţional, productivitatea este foarte importanta ceea ce încurajează desfăşurarea PMO, însă nu în detrimentul calităţii serviciilor. Pentru a preveni constrângerile ce pot apărea în cazul pregătirii comenzilor multi-order (PMO), FM Logistic şi partenerul său, Balea, au dezvoltat soluţia ‘Put to light’. Această soluţie combină perfect expertiza din domeniul sistemelor de control Balea- partener al Grupului din 2009, cu pragmatismul FM Logistic, soluţia putând fi adaptată oricărui tip de stivuitor, îmbinând adaptabilitatea şi flexibilitatea pentru a îmbunătăţi calitatea şi productivitatea.

O soluţie inovatoare simplă şi flexibilă
Sistemul ‘Put to light’ este format dintr-un panou pe care este instalat un ecran de afişaj iluminat. Acesta îl informează pe operator în legătură cu cantitatea de pachete care trebuiesc pregătite iar semnalul luminos indică exact locul comenzii în care ar trebui adăugate produsele. Adecvată pregătirii comenzilor multi-order, soluţia inovatoare ‘Put to light’ are mai multe avantaje:

– Adaptabilitate, panoul este o soluţie universală ‘Plug & Play’ fixată de bază stivuitorului care operează prin bateriile stivuitoarelor fără o interfaţă complexă.
– Flexibilitate, designul permite instalarea a până la 6 ecrane de afişaj iluminat şi semnale luminoase şi utilizează un sistem de s, ine care permit configurarea acestuia astfel încât să fie adaptat cererii. Panoul este de asemenea reglabil pe înălţime.
– Compatibil cu terminale cu frecvenţă radio, permite optimizarea fluxurilor de pregătire a comenzilor s, i trasabilitatea produselor.
– Fiabilitate şi ergonomie

FM Logistic, flexibilitate prin intermediul solutiilor inovatoare

Soluţia ‘Put to light’ este perfect adaptată metodelor actuale utilizate pentru pregătirea comenzilor. Ecranul de afişaj dinamic elimină operaţiunile de identificare şi verificare a păleţilor, faza de pregătire a comenzilor devenind astfel mai rapidă.

Controlul vocal poate fi menţinut, completând astfel sistemul. Rezultatul: zero erori, asigurând creşterea eficienţei şi a productivităţii. Testat timp de 2 luni în cadrul unei platforme FM Logistic din Polonia, sistemul “Put to light” a fost foarte bine primit de către angajaţii responsabili cu pregătirea comenzilor care au evidenţiat caracteristici precum fiabilitate (picking fără erori), compatibilitatea cu diferite tipuri de suporturi şi ergonomie (mai puţină oboseala resimţită la sfârşitul zilei) pentru un nivel al calităţii similar sau chiar mai ridicat, comparativ cu o soluţie convenţională.

(Sursă: Operaţiunile din cadrul unei platforme logistice, autori M. Roux and G. Fleury – 2012).

Intervievată în legătură cu impactul ‘Put to light’, Karine Bouchery, FM Logistic Innovation Manager, a declarat: „Această soluţie inovatoare răspunde unei nevoi reale a utilizatorilor şi clienţilor FM Logistic. A fost deja implementată în cadrul FM Polonia şi în curând în cadrul FM Rusia. Şi pentru că este pe deplin compatibilă utilizând tehnologia Wi-Fi, vom implementa soluţia la nivel internaţional, în cadrul tuturor activităţilor PMO.”

Credit foto: ©Balea

Din aceeași categorie...

Back to top button