Logistica

FM Logistic testează primul camion electric fabricat în Spania

Acesta este utilizat în operațiuni de distribuție pentru magazinul IKEA.

FM Logistic și CityLogin, compania sa specializată în distribuție urbană și livrări finale, au început să testeze primul camion 100% electric dezvoltat și produs în Spania.

Vehiculul electric pentru logistică urbană este testat în operațiuni de distribuție pentru magazinul IKEA din centrul orașului Madrid.

FM Logistic testează primul camion electric fabricat în Spania

Primul camion electric fabricat în Spania a fost dezvoltat în cadrul proiectului european CIVITAS ECCENTRIC, în care au participat Consiliul Local din Madrid, FM Logistic, Universitatea Politehnică din Madrid și Avia Ingeniaría y Diseño.

Potrivit companiilor participante, obiectivul proiectului este îmbunătățirea mobilității urbane, ”una dintre marile provocări ale Europei”. El este aliniat cu politicile europene agreate prin Acordul de la Paris, prin care țările semnatare s-au angajat să limiteze efectele încălzirii globale.

VEZI ȘI: BeeFast devine partener Postis pentru livrări ultra-rapide

Primele teste operaționale cu noul camion electric au presupus livrări către magazinul IKEA din Madrid. Livrările au fost efectuate de la depozitul companiei suedeze din Alcorcón.

”Suntem într-un moment de schimbare pentru tot ce înseamnă distribuție de mărfuri. De la depozitele centrale marfa ajunge la magazine și huburile de livrări sau pot fi distribuite direct la ușa clientului. Compania noastră este angajată să mențină calitatea serviciilor de livrări finale, în același timp cu angajamentul pentru sustenabilitate”, a declarat Marta Simón, director de operațiuni al FM Logistic Ibérica.

Din aceeași categorie...

Back to top button