Știri

Folosești telefonul la volan? Acesta va fi confiscat!

Utilizarea funcțiilor telefonului la volan în timpul mersului (telefonie, mesagerie sau chiar selfie) a devenit o modă în rândul a tot mai mulți șoferi, fie că vorbim de amatori sau profesioniști, răspândirea acestui fenomen fiind copleșitoare.

Din acest motiv, Asociației Prieteni și Susținători ai Poliției Rutiere din Italia sugerează o înăsprire a sancțiunilor date șoferilor și, atenție, confiscarea temporară a telefonului mobil pentru o lună. Conform aceleiași asociații, citată de publicația Tutto Trasporti, proporția celor care folosesc telefonul la volan în timpul mersului era în 2013 de 12,4 procente, iar procentul se așteaptă să fie în creștere.

Câte accidente au fost cauzate de folosirea telefonului la volan în timpul mersului? La această întrebare este imposibil de răspuns, mai ales într-o țară precum Italia, care din 2009 nu a mai monitorizat accidentele cauzate de consumul de alcool sau droguri la volan. Alte state, precum Germania, Franța, Belgia, Olanda au bine cuantificate condițiile de creștere a riscului. Spre exemplu, în Statele Unite numărul persoanelor decedate în accidente produse pe fondul folosirii telefonului mobil la volan depășește 3.000.

Folosești telefonul la volan? Acesta va fi confiscat!

Un lucru este cert, conversațiile la telefon în timp ce conduceți diminuează capacitatea de concentrare și atenția asupra drumului într-un procent semnificativ. În cazul în care tastați la volan situația devine și mai sumbră, reacțiile fiind întârziate în medie cu 10 secunde. Astfel, în 10 secunde la o viteză de 100 km/h se presupune că parcurgi o distanța de 240 m iar la 50 km/h o distanță de aproximativ 140 m, una uriașă în aglomerație.

În acest sens, InfoTrucker va demara o campanie națională de conduită și responsabilizare cu scopul de a crește siguranță rutieră pe drumurile naționale. Hashtag-urile campaniei vor fi #DontTextAndDrive, #DontDrinkAndDrive, #DontSpeedAndDrive

 

Din aceeași categorie...

Back to top button