Fondul Mid Europa a preluat Waberer’s International Nyrt.

Fondul Mid Europa a preluat Waberer’s International Nyrt.

Fondul de investiții Mid Europa Partners a anunțat că a preluat controlul asupra Waberer’s International, cea mai mare companie de transport rutier de marfă international din Europa Centrală și de Est.

Mid Europa, cel mai mare fond de investiții cu capital privat ce are ca focus Europa Centrală și de Sud-Est, a anunțat pe 22 iunie 2016 că și-a crescut participația în cadrul companiei maghiare de la 56.8% la 97.1%., preluând controlul acesteaia prin achiziția pachetului de acțiuni deținut de fondatorul și CEO, György Waberer.

György Waberer a decis să se retragă din acționariatul Waberer’s International după 35 de ani de construcție a unei afaceri de succes. Ca parte a retragerii sale, György Waberer a decis să vândă acțiunile sale rămase către compania Mid Europa, principalul său partener de investiții încă din 2011. În conformitate cu acest lucru, Waberer va demisiona din toate pozițiile pe care le deține în prezent în Waberer’s International Nyrt.

Fondul Mid Europa a preluat Waberer’s International Nyrt.

Noul acționar majoritat al companiei va continua să se bazeze pe realizările ultimiilor cinci ani de cooperare și parteneriat cu György Waberer, timp în care Mid Europa a investit un capital semnificativ ce a permis accelerarea creșterii dinamice și internaționalizării Waberer’s International.

VEZI ȘI: Piața europeană de vehicule comerciale este în creștere

Începând cu 2010, compania a crescut flota de camioane de la 2.300 de vehicule la aproximativ 3.500 în prezent, forța de muncă de la 4.000 de angajați la aproximativ 6.000 în prezent, iar veniturile cu peste 60% la însemnând 520 milioane euro. În același timp, Waberer’s International și-a extins prezența regională prin deschiderea de birouri de vânzări în Belgia, Germania, Franța, Italia, Olanda, Polonia și Marea Britanie.

Tranzacția, probabil cea mai importantă din segmentul de transport rutier din acest an, așteaptă unda verde din partea comisia anti-trust a Uniunii Europene.

Sursă foto: kormany.hu

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Follow #infotrucker