EconomicȘtiri

Ford a demarat o anchetă internă cu privire la posibile probleme la calcularea consumului și a emisiilor

Oficialii Ford au descoperit recent că ar putea avea o problemă destul de gravă cu privitel al datele oferite cu privire la emisiile și consumul de carburant al modelelor din gamă.

Și toate aceastea în contextul în care în urmă cu câțiva ani, Volkswagen a deschis cutia Pandorei cu scandalul Dieselgate.

Ford a demarat o anchetă internă cu privire la posibile probleme la calcularea consumului și a emisiilor

Potrivit Reuters, suspiciunile au apărut după ce mai mulți angajați Ford au reclamat faptul că anumite calcule au fost făcute în mod eronat, ceea ce înseamnă că anumite rezultate și date comunicate de Ford nu sunt cele corecte.

În urma acestor sesizări, conducerea Ford a decis să demareze o anchetă internă care să verifice dacă întradevăr există sau nu aceste probleme. Oficialii cosntructorului american susțin că verificările au început încă din toamna anului trecut, acela fiind momentul în care au apărut primele informații cu privire la calcularea greșită a datelor.

Apoi au fost anunțate autoritățile, iar rezultatele primelor investigații ar urma să fie analizate de specialiști în perioada imediat următoare. Indiferent de rezultat, constructorul a dat asigurări că nu există un software introdus pentru a păcăli testele. Totodată, testele sunt realizate de un laborator independent.

Din aceeași categorie...

Back to top button