Utilitare ușoare

Ford a depus un patent pentru un sistem de direcție integrală dedicat viitoarelor modele F-Series

Ford a depus un patent pentru un viitor sistem de direcție integrală pe care îl va folosi în cadrul gamei de pick-up-uri F-Series.

În ultimii ani, acest tip de sistem de direcție integrală a devenit din ce în ce mai utilizat în industria auto. Renault, BMW, Porsche sau Lamborghini sunt doar câteva dintre brand-urile auto care în prezent oferă pe vehiculele de serie un sistem de direcție integrală.

Ford a depus un patent pentru un sistem de direcție integrală dedicat viitoarelor modele F-Series

Patentul a fost depus în luna decembrie și face referire exclusiv la pick-up-urile din gama Ford. Așa cum era de așteptat, roțile de pe puntea spate vor fi controlate electronic mulțumită unor actuatoare.

Deși Ford nu specifică, cel mai probabil, în funcție de viteza de rulare, roțile de pe puntea spate vor vira în direcția opusă celor de pe puntea față (viteze mici pentru a spori manevrabilitatea în spații înguste sau pe virajele închise), sau în aceeași direcție cu cele de pe puntea față (pentru a îmbunătăți comportamentul dinamic la viteze mari).

În cazul în care Ford va introduce această tehnologie, va fi pentru prima dată în istoria constructorului de pe peste Ocean. Publicația The Drive a obținut și o declarație din partea oficialilor Ford care menționează că patentul vine ca un curs normal al business-ului și nu indică neapărat debutul unor produse noi în gamă.

VEZI ȘI: Vor fi intensificate controalele asupra vehiculelor comerciale de 3.5 tone în Germania

GM, un alt producător cu tradiție în ceea ce privește pick-up-urile, a oferit un sistem de direcție integrală pe vehiculele din gamă. Acesta s-a numit Quadrasteer și a fost disponibil doar între anii 2002 și 2005. Rămâne de văzut dacă tehnologia celor de la Ford va deveni un succes și dacă va fi acceptată de iubitorii modelelor pick-up.

Din aceeași categorie...

Back to top button