ȘtiriUtilitare ușoare

Ford a lansat la IAA 2018 versiunea Transit Custom PHEV

Ford a dezvăluit în premieră versiunea de serie a modelului Transit Custom PHEV (Plug-in Hybrid) la Hanovra în cadrul IAA 2018.

Noul Ford Transit Custom PHEV este prima încercare a producătorului american de a construi un vehicul utilitar cu propulsie hibrdă.

Ford a lansat la IAA 2018 versiunea Transit Custom PHEV

Transit Custom PHEV folosește motorul pe benzină 1.0 Ecoboost pe post de range-extender pentru motorul electric alimentat de un set de acumulatori de 14 kWh.

Atunci când bateriile sunt epuizate, motorul pe benzină acționează ca generator pentru a produce energie electrică.

Motorul electric acțiunează puntea față, iar în mod full-electric, Transit Custom PHEV poate parcurge până la 50 kilometri. Autonomia totală depășește 500 kilometri.

Timpul de încărcare al bateriilor este de 5 ore pentru prize de 240 V și 10A, iar dacă este încărcat de la stații comerciale de 240V de 16 ori 32 A, timpul de încărcare scade până la 3 ore.

La interior, un indicator de încărcare/putere înlocuiește clasicul cadran al turometrului, iar un cadran mai mic, care înlocuiește informațiile legate de temperatura lichidului de răcire, oferă informații despre nivelul de încărcare al bateriei

Ford a lansat versiunea Transit Custom PHEV

Funcțiile computerului de bord sunt și ele adaptate la sistemul de propulsie hibrid plug-in, ceea ce face ca în zona instrumentelor de bord să fie afișate informații legate de indicatorii modurilor de rulare, alertele de întreținere și confirmarea inițierii procesului de încărcare atunci când bateriile sunt alimentate la priză.

Ford a lansat versiunea Transit Custom PHEV

O informație legată de autonomia electrică și de cea totală e afișată permanent pe display-urile de la interior.

VEZI ȘI: ETM Madrid a comandat 276 de autobuze Citaro NGT

Transit Custom PHEV va fi oferit într-o gamă largă de versiuni de echipare de top și va oferi sisteme de asistență a șoferului precum asistentul activ la parcare (Active Park Assist) și asistentul la păstrarea benzii de rulare (Lane-Keeping Aid).

Ford a lansat versiunea Transit Custom PHEV

 

Ambele beneficiază de un sistem de servodirecție electrică disponibil standard care este optimizat pentru oraș și pentru a ușura manevrele din zonele comerciale aglomerate.

Ford este primul producător auto de volum care oferă tehnologia PHEV în acest segment al pieței furgonetelor.

Tehnologia îi permite vehiculului să fie încărcat cu energie electrică pentru călătorii cu emisii zero, contribuind la reducerea emisiilor la nivel local și permițând accesul utilitarei în zonele restricționate dedicate vehiculelor cu emisii scăzute din centrele orașelor europene.

Versiunea Plug-in Hybrid va intra în producția de serie îna doua jumătate a lui 2019.

VEZI ȘI: ETM Madrid a comandat 276 de autobuze Citaro NGT

Ford testează noul vehicul utilitar în condiții reale. O flotă de prototipuri Ford Transit Custom PHEV desfășoară un test de 12 luni în traficul real din Londra, acoperind până acum peste 50.000 de kilometri, iar Ford a anunțat recent că testele se vor extinde în curând și în Valencia, Spania.

Furgonetele echipate cu sisteme telemetrice avansate adună informații legate de performanțele operaționale și ecologice, implicit în ceea ce privește tiparele de încărcare, tipologiile de traseu și autonomia electrică reală.

Mașinile sunt utilizate în flote comerciale care includ companii de curierat, construcții și de utilități sau servicii precum Poliția.

Ford a lansat versiunea Transit Custom PHEV

Ford anunță, de asemenea, îmbunătățiri majore în gama Transit Custom: un motor diesel EcoBlue de 2.0 litri disponibil acum într-o versiune mai puternică, de 185 CP, o versiune mild hybrid prezentă de asemenea în premieră în segment și elemente noi de conectivitate și de asistență a șoferului.

Din aceeași categorie...

Back to top button