ȘtiriUtilitare ușoare

Ford a lansat modelul electric e-Transit, care are o autonomie de 350 km

Disponibil în 25 de configurații și numeroase opțiuni de lungime sau înălțime, modelul electric Ford e-Transit promite o autonomie maximă de 350 km.

În funcție de utilizare, modelul electric Ford e-Transit este disponibil în mai multe variante de greutate, versiunea de top fiind de 4.25 de tone.

La fel ca în cazul versiunii cu motor diesel, spațiul maxim disponibil pentru încărcătură va fi de până la 15.1 metri cubi. Cât despre sarcina utilă, aceasta variază de la 1.6 tone până la 2 tone.

Spre deosebire de restul utilitarelor disponibile până acum în Europa, Ford propune o motorizare mult mai puternică. Avem în față un motor electric care dezvoltă 269 de cai putere și 430 Nm, iar acesta va fi alimentat de la o baterie cu o capacitate netă de 67 kWh.

Ford anunță o autonomie maximă de 350 de kilometri, valoarea fiind calculată pornind de la standardul WLTP.

Bateria va putea fi încărcată și la stații rapide DC cu puteri de până la 115 kW. În acest caz, pentru o reîncărcare de la 15% la 80%, clienții vor avea de așteptat 35 de minute. La stații AC, puterea maximă de încărcare suportată de Ford e-Transit va fi de 11 kW. În acest caz, timpul de așteptare va fi de 8 ore și 10 minute.

Spre deosebire de alte utilitare de pe piață, Ford e-Transit va fi disponibil și cu funcția Pro Power Onboard. Astfel, modelul se transformă într-o sursă de energie mobilă, puterea maximă livrată fiind de 2.3 kW (similară cu cea a prizelor casnice de 220V).

VEZI ȘI: Directiva privind detașarea lucrătorilor se aplică și în transportul rutier de mărfuri

Pentru un consum de energie cât mai bun, Ford propune un mod de rulare Eco și chiar și un sistem de încălzire programată.

Interiorul lui Ford e-Transit va fi echipat cu un ecran de 12 inci care va servi drept suport pentru sistemul multimedia Sync 4. În plus, utilitara electrică va fi echipată cu un pachet generos de sisteme de siguranță.

Fiind un model electric, Ford a decis să scoată în evidență un alt lucru important pentru clienți. Costurile cu revizia pentru noul e-Transit vor fi mai mici cu aproape 40% față de cele ale unui Transit echipat cu motor cu ardere internă. Revizia va fi realizată la un an (fără limită de kilometri).

Lansarea pe piața europeană a noului Ford e-Transit va avea loc în primăvara lui 2022, iar producția va fi asigurată de uzina din Turcia, aceeași fabrică unde în prezent se asamblează Transit Custom PHEV.

Din aceeași categorie...

Back to top button