Ford a lansat modelul Transit cu masa maximă autorizată de 5 tone

Ford a lansat modelul Transit cu masa maxima autorizată de 5 tone
Ford a anunțat lansarea celui mai capabil model Transit de până acum, un rival pentru IVECO Daily, MAN TGE, VW Crafter și Mercedes-Benz Sprinter în segmentul autoutilitarelor cu masa maximă autorizată de 5 tone.

Noua versiunea are la bază varianta Transit Chassis Cab și le oferă clienților trei versiuni de ampatament: platformă, single cab sau double cab cu posibilitatea transportării a până la 7 ocupanți.

Ford a lansat modelul Transit cu masa maximă autorizată de 5 tone

În varianta șasiu, capacitatea maximă de transport va fi de 2.558 de kilograme. În același timp, Ford menționează că această variantă este una dintre cele mai potrivite pentru conversii (basculante, vehicule de intervenție pentru poliție sau ambunață și chiar și mini-bus cu 19 locuri).

Pentru a putea face față încărcării suplimentare, Ford a întărit suspensiile și alte componente mecanice, a modificat sistemul de frânare și a integrat jante și anvelope mai mari. Și cabina lui Transit 5.0 a fost ranforsată pentru a suporta noile încărcări.

Pentru noul Transit 5.0, Ford oferă o singură motorizare. Vorbim despre un diesel de 2.0 litri cu patru cilindri care dezvoltă 170 de cai putere și 390 Nm. Standard, motorul va fi cuplat la o cutie manuală cu șase trepte, însă clienții vor putea opta și pentru o transmisie automată cu zece rapoarte.

VEZI ȘI: Pe 23 octombrie, transporturile din Italia intră în grevă generală

La fel ca până acum, versiunea de 5 tone a lui Transit va fi disponibilă cu sistemul de infotainment SYNC 3 și cu tehnologia Upfitter Interface Module destinată vehiculelor care vor trece prin conversii. În același timp, Ford oferă și sistemul Pass Connect care oferă internet la bord și care permite actualizări de tip over-the-air ale sistemului multimedia.

Follow #infotrucker