Utilitare ușoare

Ford a prezentat noul Tourneo Connect

Ford a dezvăluit noul vehicul comercial Tourneo Connect, care va aduce un nou nivel de stil, spațiu și versatilitate mărcii Tourneo.

Noul model Ford oferă soluția ideală pentru stiluri de viață active, cu un interior confortabil și extrem de flexibil, capacitate completă de șapte locuri și posibilitatea de a alege între două ampatamente diferite. Este perfect adaptat pentru a gestiona orice, de la transportul echipamentelor de camping și echipamentelor sportive până la furnizarea unui partener practic pentru întreprinderile mici.

Ford a prezentat noul Tourneo Connect

Noul Tourneo Connect oferă capacitatea de șapte locuri, atât pe modelele cu ampatament scurt L1, cât și cu ampatament lung L2. Atunci când nu sunt utilizate, al doilea și al treilea rând de scaune pot fi pliate, culcate sau îndepărtate, pentru a crea o zonă spațioasă de încărcare pentru echipamentele de lucru sau sportive. Scaunul pasagerului din față se pliază plat pentru a permite transportarea în siguranță a obiectelor cu lungimea de până la 3 metri, cum ar fi caiacele, mobilierul împachetat plat sau cheresteaua.

Cu scaunele din al doilea și al treilea rând înlăturate, Tourneo Connect oferă un volum de încărcare de până la până la 3,1 mc (L2) și 2,6 mc (L1). Lungimile maxime de încărcare sunt de 2.265 mm din spatele primului rând de scaune, 1.452 mm din spatele celui de-al doilea și 629 mm din spatele celui de-al treilea pentru variantele L2 (1.913 mm, 1100 mm și 317 mm pentru variantele L1).

VEZI ȘI: Primul teaser oficial cu noul pick-up Ford Ranger

Toate modelele Tourneo Connect dispun de un ecran tactil mare și ușor de utilizat amplasat pe bord. Un ecran de 8,25 inch vine ca standard, dar clienții pot opta pentru un ecran de 10 inch pe toate echipările. Ecranul tactil oferă comenzi pentru navigație, climatizare și sistemul audio. Alte funcții, precum conexiunea telefonică, informațiile despre vehicul și configurația audio, sunt grupate în submeniuri pentru a nu fi deranjante în timpul conducerii.

Ford a prezentat noul Tourneo Connect

Clienții pot alege, de asemenea, un panou de bord digital, în locul ceasurilor tradiționale (echipare standard pe modelele Sport și opțională la Titanium și Active). Panoul de bord digital are un ecran de 10,25 inch și redă alertele vehiculului, limitele de viteză stabilite și treapta actuală în partea de sus a ecranului.

Clienții Tourneo Connect pot accesa de la distanță mai multe informații folosind aplicațiile pentru smartphone FordPass sau FordPass Pro.

Prin intermediul telefonului, șoferii pot vedea și controla starea luminilor, ferestrelor și ușilor, blocarea și deblocarea vehiculului, locația vehiculului și poziția de parcare, inclusiv adresa și timpul petrecut în parcare, consumul mediu de combustibil, aportul de “sănătate” al vehiculului pentru a evita timpii de imobilizare neplanificați și noi niveluri de asistență la condus.

Tourneo Connect oferă 19 tehnologii de asistență a șoferului pentru a face călătoriile mai confortabile, mai puțin solicitante și mai sigure.

Specificația standard include sistem de sistență pre-coliziune cu Frânare automată de urgență și Avertizare de coliziune frontală, sistem de păstrare a benzii de circulație, alertă șofer, controlul vitezei de croazieră, sistem ajustabil de limitare a vitezei, asistență la pornire din rampă și senzori de parcare față și spate.

Recunoașterea semnelor rutiere, Controlul adaptabil al vitezei de croazieră, Sistemul de avertizare pentru punctul mort și Alerta de trafic lateral sunt de asemenea disponibile.

Noul Ford Tourneo Connect: motorizări

Gama de motoare turbo cu patru cilindri include un motor pe benzină EcoBoost de 1,5 litri care dezvoltă 114 CP (220 Nm) și două pe motorină EcoBlue, de 122 CP (320 Nm) sau 112 CP (280 Nm). Tehnologia Auto Start-Stop este standard în toată gama, iar motoarele diesel au un sistem cu dublă injecție de AdBlue.

Toate modelele sunt dotate standard cu o transmisie manuală cu șase rapoarte. Cutia de viteze automată cu dublu ambreiaj PowerShift cu șapte trepte oferă schimbări rapide și line pentru performanțe specifice cutiei manuale si confortul unei cutii automate. Padelele montate pe volan îmbunătățesc experiența șoferilor pasionați.

Noul Ford Tourneo Connect beneficiază în premieră de tracțiunea integrală. Sistemul distribuie automat cuplul între roți în funcție de condițiile de conducere și suprafețe, ajutând șoferii să mențină progresul în condiții mai dificile.

Tracțiunea integrală este disponibilă pe modelele dotate cu motor diesel EcoBlue de 2.0 litri și 122 CP cuplate la o cutie de viteze manuală cu șase trepte. Sistemul nu compromite spațiul interior sau înălțimea de încărcare.

Din aceeași categorie...

Back to top button