Utilitare ușoare

Ford a prezentat noul Tourneo Connect

Ford a prezentat noul vehicul comercial Tourneo Connect, care aduce un nou nivel de stil, spațiu și versatilitate.

Noul vehicul comercial Ford Tourneo Connect oferă soluția ideală pentru stiluri de viață active, având un interior confortabil și flexibil, capacitate completă de 7 locuri și posibilitatea de a alege între două lungimi de ampatament. Este perfect adaptat pentru a gestiona orice, de la transportul echipamentelor de camping și echipamentelor sportive până la furnizarea unui partener practic pentru întreprinderile mici.

Noul Tourneo Connect oferă capacitatea de 7 locuri, atât pe modelele cu ampatament scurt L1, cât și cu ampatament lung L2. Atunci când nu sunt utilizate, al doilea și al treilea rând de scaune pot fi pliate, culcate sau îndepărtate, pentru a crea o zonă spațioasă de încărcare. Scaunul pasagerului din față se pliază plat pentru a permite transportarea în siguranță a obiectelor cu lungimea de până la 3 metri.

Cu scaunele din al doilea și al treilea rând înlăturate, Tourneo Connect oferă un volum de încărcare de până la până la 3,1 mc (L2) și 2,6 mc (L1). Lungimile maxime de încărcare sunt de 2.265 mm din spatele primului rând de scaune, 1.452 mm din spatele celui de-al doilea și 629 mm din spatele celui de-al treilea pentru variantele L2 (1.913 mm, 1100 mm și 317 mm pentru variantele L1).

VEZI ȘI: Primul teaser oficial cu noul pick-up Ford Ranger

Toate modelele Tourneo Connect dispun de un ecran tactil de 8,25 inch care oferă comenzi pentru navigație, climatizare și sistemul audio. Însă, clienții pot opta pentru un ecran de 10 inch pe toate echipările. Alte funcții, precum conexiunea telefonică, informațiile despre vehicul și configurația audio, sunt grupate în submeniuri.

Clienții pot alege, de asemenea, un panou de bord digital de 10,25 inch, în locul ceasurilor tradiționale (echipare standard pe modelele Sport și opțională la Titanium și Active).

Ford a prezentat noul Tourneo Connect

Clienții Tourneo Connect pot accesa de la distanță mai multe informații folosind aplicațiile pentru smartphone FordPass sau FordPass Pro.

Prin intermediul telefonului, șoferii pot vedea și controla starea luminilor, ferestrelor și ușilor, blocarea și deblocarea vehiculului, locația vehiculului și poziția de parcare, inclusiv adresa și timpul petrecut în parcare, consumul mediu de combustibil, aportul de “sănătate” al vehiculului pentru a evita timpii de imobilizare neplanificați și noi niveluri de asistență la condus.

Tourneo Connect oferă 19 tehnologii de asistență a șoferului pentru a face călătoriile mai confortabile, mai puțin solicitante și mai sigure.

Specificația standard include sistem de sistență pre-coliziune cu Frânare automată de urgență și Avertizare de coliziune frontală, sistem de păstrare a benzii de circulație, alertă șofer, controlul vitezei de croazieră, sistem ajustabil de limitare a vitezei, asistență la pornire din rampă și senzori de parcare față și spate.

Recunoașterea semnelor rutiere, Controlul adaptabil al vitezei de croazieră, Sistemul de avertizare pentru punctul mort și Alerta de trafic lateral sunt de asemenea disponibile.

Noul Ford Tourneo Connect: motorizări

Gama de motoare turbo cu patru cilindri include un motor pe benzină EcoBoost de 1,5 litri care dezvoltă 114 CP (220 Nm) și două pe motorină EcoBlue, de 122 CP (320 Nm) sau 112 CP (280 Nm). Tehnologia Auto Start-Stop este standard în toată gama, iar motoarele diesel au un sistem cu dublă injecție de AdBlue.

Toate modelele sunt dotate standard cu o transmisie manuală cu șase rapoarte. Cutia de viteze automată cu dublu ambreiaj PowerShift cu șapte trepte oferă schimbări rapide și line pentru performanțe specifice cutiei manuale si confortul unei cutii automate. Padelele montate pe volan îmbunătățesc experiența de condus.

Noul Ford Tourneo Connect beneficiază în premieră de tracțiunea integrală. Sistemul distribuie automat cuplul între roți în funcție de condițiile de conducere și suprafețe, ajutând șoferii să mențină progresul în condiții mai dificile.

Tracțiunea integrală este disponibilă pe modelele dotate cu motor diesel EcoBlue de 2.0 litri și 122 CP cuplate la o cutie de viteze manuală cu șase trepte. Sistemul nu compromite spațiul interior sau înălțimea de încărcare.

Din aceeași categorie...

Back to top button