Ford confirmă lansarea autoutilitarei electrice e-Transit

Ford confirmă lansarea autoutilitarei electrice e-Transit
Actuala generație a autoutilitarei Ford Transit va fi disponibilă și într-o versiune electrică, denumită comercială e-Transit, care va fi lansată pe 4 noiembrie.

Ford a anunțat prin intermediul unei imagini teaser lansarea autoutilitarei electrice e-Transit, modwl care va încinge lupta în segmentul vehiculelor comerciale de până în 3.5 tone propulsate electric.

Ford confirmă lansarea autoutilitarei electrice e-Transit

Informațiia a fost confirmată de oficialii constructorului american încă de anul trecut, însă acum, avem prima imagine teaser care anunță debutul utilitarei. Voci apropiate companiei americane spun că noul Ford e-Transit va fi produs în SUA la uzina din Michigan, în aripa fabricii special dezvoltată pentru asamblarea modelelor electrice.

Mai mult decât atât, e-Transit nu reprezintă doar o utilitară electrică, ci și un pas făcut către îndeplinirea strategiei globale cu privire la electrificarea portofoliului, o strategie în care Ford ar urma să investească 11.5 miliarde de dolari.

În materie de design, noul Ford e-Transit nu va avea modificări majore comparativ cu variantele echipate cu motoare cu ardere internă. Va exista o grilă nouă, prize de aer noi și, cel mai probabil, alte câteva elemente aerodinamice minore.

VEZI ȘI: Facilitățile Tank & Rast din Germania rămând deschise pentru șoferii de camion

Viitorul e-Transit va fi oferit în mai multe variante de caroserie, ampatament și înălțime, la fel ca în cazul actualelor modele cu ardere internă.

Ford confirmă lansarea autoutilitarei electrice e-Transit

În plus, Ford se gândește și la mangerii de flote și promit să vină cu o serie de tehnologii on-board care să ușureze munca oamenilor din birouri. Concomitent, șoferii vor beneficia de sisteme de siguranță moderne.

În acest moment, nu există informații cu privire la componentele sistemului electric de propulsie. Cu detalii complete despre viitorul Ford e-Transit vom reveni în 4 noiembrie.

Follow #infotrucker