Top NewsUtilitare ușoare

Ford a prezentat E-Tourneo Courier, model care va fi produs la Craiova

Ford a prezentat noul E‑Tourneo Courier, model care va fi produs în fabrica Ford Otosan din Craiova, România.

Noul Ford E-Tourneo Courier este unul dintre cele zece vehicule complet electrice pe care Ford s-a angajat să le introducă în Europa până în 2024.

Ford a prezentat E-Tourneo Courier, model care va fi produs la Craiova

Noul model din familia Tourneo este un vehicul polivalent cu cinci locuri, propulsie electrică și caroserie compactă cu design inspirat de cel al SUV-urilor. În plus, acesta vine cu o gamă largă de experiențe digitale și funcții conectate.

E-Tourneo Courier va fi produs în fabrica Ford Otosan din Craiova, România, din a doua jumătate a anului 2024, alături de modelul Puma și E-Transit Courier. Acesta va ajunge la clienții din toată Europa în 2024.

În această vară va fi disponibilă pentru comandă versiunea cu motor EcoBoost pe benzină Tourneo Courier, cu livrări programate la finalul acestui an.

Noul Ford E-Tourneo Courier: Conceput pentru aventură

E-Tourneo Courier a fost dezvoltat de la zero pentru a oferi un concept practic și spațios, într-un pachet manevrabil și compact. Partea din față este tipică modelelor electrice și integrează o bară luminoasă cu aspect futurist, pe toată lățimea mașinii și o grilă cromată cu “diamante” Ford.

VEZI ȘI: Ford prezintă modelul electric E-Transit Courier, care va fi produs la Craiova

Vehiculul este dezvoltat pentru a transporta cinci adulți și bagajele lor în mod confortabil și practic, integrând o banchetă spate fracționabilă 60-40 și cu un spațiu pentru bagaje mai mare cu 44% față de vechiul Tourneo Courier. De asemenea, ocupanții beneficiază de spațiu îmbunătățit la nivelul umerilor și al capului, precum și de o gamă de opțiuni inteligente pentru depozitare, inclusiv o consolă centrală configurabilă, un portbagaj ascuns și un compartiment de 44 de litri sub capota față.

portbagaj ascuns și un compartiment de 44 de litri sub capota față

Experiențele digitale la bord sunt centrate în jurul panou de instrumente denumit „Digiboard”, care integrează un instrumentar digital, dar și sistemul multimedia SYNC 4, controlat prin intermediul ecranului tactil de 12 inch. Șoferul dispune de integrare wireless Android Auto și Apple CarPlay, precum și de un suport de încărcare wireless a telefonului. Actualizările over-the-air pot îmbunătăți funcționalitatea în timp, fără a fi nevoie de o vizită pe la service.

Instrumentar de bord Ford E-Tourneo Courier 2024

E-Tourneo Courier este disponibil cu o gamă de versiuni elegante, inclusiv Active cu plafon vopsit diferit de restul caroseriei, protecții suplimentare pentru pasajele roții, bare de acoperiș și cusături unice pentru scaune.

Noul Ford E-Tourneo Courier: O nouă experiență complet electrică

Călătoriile rafinate, complet electrice, sunt posibile mulțumită motorului de 100 kW (136 CP) al lui E-Tourneo Courier, care beneficiază de tehnologia One-Pedal, ceea ce face condusul mai simplu, mai eficient și mai plăcut. Cea mai cuprinzătoare suită de sisteme avansate de asistență a șoferului din clasă ajută, de asemenea, să ușureze conducerea zilnică și călătoriile mai lungi, iar șoferii pot alege dintre modurile de conducere Normal, Eco și Slippery.

Ford a prezentat E-Tourneo Courier, model care va fi produs la Craiova

Vehiculul oferă atât opțiuni de încărcare de 11 kW AC, cât și 100 kW DC, iar gestionarea încărcării este mai facilă grație aplicației Ford Pass, de unde se poate administra și programa încărcarea după nevoile fiecăruia. O încărcare obișnuită la AC, de la 10 la 100%, durează 5,7 ore.

încărcare E-Tourneo Courier

Software-ul Ford și BlueOval Charge Network – care urmează să includă 500.000 de stații de încărcare până în 2024 – permite clienților să adauge o autonomie de 87 km în doar 10 minute de la un încărcător rapid de curent continuu și să încarce de la 10 – 80% în sub 35 de minute, pe traseu.

Noul Tourneo Courier cu motor turbo pe benzină EcoBoost de 125 CP și o cilindree de 1,0 litri intră în producție în 2023.

Din aceeași categorie...

Back to top button