Utilitare ușoare

Ford E-Transit intră în faza de teste alături de clienți

Modelul va fi lansat în primăvara anului 2022.

Ford a anunțat că în curând vor începe primele teste alături de clienți din Europa pentru noul E-Transit, versiunea electrică a celui mai bine vândut van din lume.

Prototipurile E-Transit vor intra în flotele unor clienți selectați și vor opera în condiții reale pentru livrări la supermaketuri, livrări domestice, servicii poștale și sectorul de utilități în Germania, Norvegia și Marea Britanie.

Ford E-Transit intră în faza de teste alături de clienți

”Testele în mediu real reprezintă un pas important în dezvoltarea modelului electric E‑Transit. Ele ne vor ajuta să înțelegem cum putem să ajutăm clienții din diferite industrii să își îmbunătățească productivitatea cu mobilitatea electrică”, a declarat Andrew Mottram, inginer șef al programului E-Transit.

Testele vor începe în vara acestui an. Ele au fost proiectate pentru a confirma că vanul electric poate îndeplini lejer cerințele pentru o gamă largă de scenarii de operare. Inginerii Ford vor folosi datele pentru a face ultimele reglaje ale modelului de serie.

Prototipurile utilizate vor fi asamblate la centrul de excelență Ford din Dunton (Marea Britanie). Modelele vor include variante E-Transit furgon și șasiu cu numeroase suprastructuri. Chiar de la lansarea din primăvara lui 2022, modelul european E-Transit va fi disponibil în 25 de variante diferite, obținute datorită opțiunilor pentru suprastructură, lungime, înălțime și tonaj.

VEZI ȘI: Cefin Trucks devine service autorizat pentru autoutilitarele ușoare Ford

Spațiul pentru marfă al lui E-Transit este identic cu cel al lui Transit diesel, fapt ce ușurează carosarea și permite folosirea acelorași accesorii. Sarcina utilă anticipată este de până la 1.616 kg pentru furgon și până la 1.967 kg pentru șasiu.

Ford E-Transit va avea un sistem de propulsie 100% electric de până la 200 kW. Autonomia în ciclul WLTP va fi de până la 350 km.

Ford estimează că noul model eletric va avea costuri de proprietate mai mici cu aproximativ 40% decât al modelelor diesel, datorită costurilor de operare și întreținere mult reduse.

Din aceeași categorie...

Back to top button