Ford Europa a achiziționat 58 de camioane MAN TGX

Ford Europa a achiziționat 58 de camioane MAN TGX

Ford Europa a achiziționat la sfârşitul lunii august 58 de camioane MAN TGX 18.400 ultra, pe care producătorul de autovehicule le va utiliza în scopuri logistice.

Construcţia joasă a modelului MAN TGX echipat cu suspensie integral pneumatică permite cuplare unor semiremorci de tip MEGA ce permit transportarea a trei containere unul peste altul. În acest fel, se respectă strict limita maximă legală de înălţime de 4 metri.

În mod normal, pentru operațiunile de transport din industria auto, se cere respectarea unei înălţimi interioare de 3 metri. Această înălţime rezultă din bunul care trebuie transportat, fie containere suprapuse fie cutii de transport confecţionate pe această înălţime pentru transportul motoarelor sau al altor componente.

Ford Europa a achiziționat 58 de camioane MAN TGX

Având în vedere aceste cerințe, MAN vine cu o ofertă specială în acest sens prin introducerea cap-tractoarelor ultra. Dimensiunea mică a noilor anvelope de 315/45 R22,5 pentru axa motoare, determină atingerea unei înălţimi de cuplare de 920 de milimetri. O funcţie specială a suspensiei pneumatice permite ca, prin combinaţia camion-semiremorca, chiar şi fără încărcătură şi cu anvelopele la presiune maximă, să nu se depăşească înălţimea maximă de 4 metri. În acest fel, camionul îşi poate coborî nivelul de deplasare cu aprox.20 de milimetri atunci când circulă fără încărcătură.

Maximă siguranţă şi confort
Camioane achiziționate de către Ford sunt echipate cu toate sistemele de asistenţă disponibile, TipMatic cu intarder, navigaţie, telefon fix şi sistem hands-free cu Bluetooth. Sistemul EBA pentru frânarea în caz de urgenţă supraveghează permanent traficul din faţă şi declanşează, în caz de pericol iminent, frână de urgenţă. Sistemul de ghidare LGS avertizează şoferul atunci când părăseşte accidental banda sa de circulaţie. Sistemul ACC (Adaptive Cruise Control) păstrează viteza dorită de şofer şi în acelaşi timp distanţa corectă de siguranţă. În acest fel, ACC controlează independent sistemele de frânare ale camionului.

Pentru a le oferi şoferilor un confort ideal pentru cursele lor cu opriri ocazionale peste noapte, toate autovehiculele sunt echipate cu cabine XLX.

De asemenea, toate camioanele beneficiază de contract de service oferit de MAN.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Follow #infotrucker