Utilitare ușoare

Ford și Hermes încep un proiect pilot cu furgonete autonome

Ford și Hermes au început un proiect pilot de două săptămâni pentru livrare de colete cu furgonete aparent autonome în Londra.

Ford și Hermes încep un proiect pilot cu furgonete autonome

Testul practic de două săptămâni face parte dintr-un program de cercetare al Ford despre vehicule autonome și potențialul lor în utilizarea comercială. Hermes este prima companie care va lua parte la testul pilot.

Ford și Hermes vor folosi o furgonetă Transit modificată, pentru a înțelege cum reacționează ceilalți participanți la trafic la vederea unui van aparent fără șofer.

De fapt, o persoană va conduce în continuare vehiculul comercial, deoarece legislația europeană actuală nu permite condusul autonom. Vehiculul va fi echipat cu toți senzorii mașinilor complet autonome, dar șoferul rămâne invizibil din exterior.

Șoferul ”invizibil” se va comporta total pasiv în timpul testelor practice. Livrarea va fi efectuată de curieri pedeștri, care vor putea opri vehiculul autonom cu ajutorul unei aplicații mobile dezvoltate de Hermes.

VEZI ȘI: Ford Range Raptor Special Edition scapă de bandiți în Vestul Sălbatic (VIDEO)

Imediat ce mașina este parcată sigur, curierul va descuia de la distanță ușa compartimentului de marfă. Apoi, curierul va fi ghidat către compartimentul din care va prelua coletul dorit.

Ford testează deja tehnologia de condus autonom în mai multe orașe mari din SUA. Din 2015, compania a investit 2 miliarde de dolari în vehicule autonome,. Până în 2025, această sumă va fi suplimentată cu încă 5 miliarde de dolari.

Ford și Hermes încep un proiect pilot cu furgonete autonome

Din aceeași categorie...

Back to top button