EconomicTop News

Ford Otosan anunță o investiție de 490 de milioane de euro la Craiova

Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa, a preluat oficial proprietatea fabricii Ford din Craiova.

Prin acest acord, Ford a transferat proprietatea asupra fabricii sale din Craiova, care produce vehicule și motoare, către Ford Otosan, permițând astfel companiei să-și extindă operațiunile la nivel internațional.

Pe 14 martie 2022, Ford a anunțat că fabrica de la Craiova va produce noua generație a modelului Courier, atât în varianta Transit, cât și în varianta Tourneo, ce va intra în producție în 2023, cu o versiune complet electrică din 2024. De asemenea, Ford Puma, cel mai bine vândut autoturism Ford din Europa, va beneficia în 2024 de o versiune complet electrică, care va fi produsă la fabrica din România.

VEZI ȘI: Ford Pro Electric SuperVan, concept de 2.000 de cai putere

Craiova are rol cheie în electrificare

Fabrica Ford Otosan din Craiova joacă un rol cheie în planurile de electrificare ale Ford în Europa, iar prin această preluare, unitatea de producție din România va beneficia de experiența și expertiza vastă a Ford Otosan în electrificare, proiectare de vehicule comerciale, inginerie și producție. Expertiza și know-how-ul Ford Otosan în electrificare se vor regăsi și în vehiculele electrice pe care compania le va produce în fabrica de la Craiova.

O nouă companie

Ford a mai anunțat că, în contextul transferului de proprietate de la Craiova, a fost creată o nouă companie – Ford Romania Services SRL – care integrează activitățile de vânzări și marketing ale mărcii americane în România, condusă de Roxana Capătă și Ford Business Solutions Center (FBS), condus de Dieter Rogmann.

De asemenea, unele funcțiuni europene suplimentare, precum serviciile de cumpărări și contabilitate, care operează din Craiova, își vor desfășura activitatea în cadrul companiei Ford România Services.

Din aceeași categorie...

Back to top button