Utilitare ușoare

Fabrica Ford Otosan din Kocaeli va produce viitoarele Transit Custom și VW Transporter

Toate versiunile viitoarei generații Transit Custom vor fi produse la fabrica Ford Otosan din Kocaeli, unde se asamblează în prezent gama Ford Transit. În plus, viitoarea generație Volkswagen Transporter se va produce tot la Kocaeli.

Ford a confirmat că viitoarea generație Transit Custom va include un model complet electric, dar și versiuni plug-in hybrid, mild hybrid și diesel. Noua gamă, care include Transit Custom și Tourneo Custom, va intra în producție în prima jumătate a anului 2023, la fabrica Ford Otosan din Kocaeli.

Fabrica Ford Otosan din Kocaeli va produce viitoarele Transit Custom și VW Transporter

Mai mult, viitorul VW Transporter, construit pe aceeași platformă, va fi construit tot de Ford Otosan. Fabrica Ford Otosan din Kocaeli va primi motoare diesel fabricate la Dagenham (Marea Britanie) și transmisii produse la Koln (Germania). În rest, fabrica va avea peste 100 de furnizori din Turcia.

VEZI ȘI: Versiunea cu ampatament mărit Ford Transit L5 poate transporta 10 europaleți

Până în 2024, toată gama de vehicule comerciale Ford va dispune și de opțiuni cu zero emisii, 100% electrice sau plug-in hybrid. Până în 2030, Ford estimează că două treimi dintre vânzările sale de vehicule comerciale vor fi de tip electric sau plug-in hybrid.

Fabrica Otosan din Kocaeli va primi investiții de 1,4 miliarde de euro pentru a susține producția noilor modele, inclusiv instalarea de baterii electrice. După finalizarea investițiilor, fabrica va deveni cel mai mare centru de producție pentru vehicule comerciale din Europa. Doar producția de vanuri de dimensiuni medii este proiectată la peste 400.000 de unități anual.

Primul vehicul comercial electric produs la Kocaeli va fi e-Transit, din 2022.

Din aceeași categorie...

Back to top button