ȘtiriTehnologie

Ford Otosan și AVL lucrează la dezvoltarea unui F-Max autonom

Ford Otosan și AVL se concentrează pe dezvoltarea unui F-Max autonom, care să permită rularea în condiții de siguranță pe autostradă.

După testarea eficientă a sistemelor de rulare în pluton pe un Ford F-Max, în toamna anului 2019, Ford Otosan și AVL lucrează în continuare la dezvoltarea unui camion complet autonom.

Ford Otosan și AVL lucrează la dezvoltarea unui F-Max autonom

În cadrul parteneriatului se lucrează acum la sistemul „Autonomous Highway Pilot” care să permită rularea automatizată pe autostradă și care să poată anticipa numeroasele scenarii pe care un șofer le întâlnește în aceste condiții.

Acest sistem este deja în faza de testare iar în următoarele 6 luni Ford Otosan și AVL vor să realizeze în condiții de trafic reale un transport automatizat Hub-2-Hub.

Echipat cu sisteme Lidar, radar și numeroase alte camere cu senzori, un camion Ford F-Max rulează în teste atât în Turcia, cât și în Germania. Conform AVL, în prezent se colectează date din traficul real care vor fi apoi analizate cu ajutorul inteligenței artificiale, pentru a putea fi create șabloanele cu situațiile din trafic.

VEZI ȘI: Un șofer român a condus primul camion care a trecut din Uniunea Europeană în Marea Britanie

Urmează apoi implementarea și crearea algoritmilor decizionali pentru ca sistemele camionului să ofere siguranță maximă în modul de rulare autonom.

În cadrul acestui proiect, AVL se ocupă de dezvoltarea software, iar Ford Otosan dezvoltă sistemele de asistență și de condus autonom.

Din aceeași categorie...

Back to top button