Dakar RallyUtilitare ușoare

Ford Performance va participa în premieră la Raliul Dakar

Ford Performance a concurat și a câștigat la Le Mans, Monaco, Daytona, Bathurst, Finke sau Ensenada, iar în 2024 va înfrunta una dintre cele mai dificile curse de pe planetă: Raliul Dakar.

Ford a anunțat că a venit timpul să umple acest gol din CV-ul său în sporturilor cu motor. Versiunile extreme de curse ale Ford Ranger și Ranger Raptor vor deschide calea pentru expansiunea Ford Performance spre cursele off-road la nivel global, inclusiv faimosul și temutul Raliu Dakar din 2024.

Ford Performance va participa în premieră la Raliul Dakar

Primul pas în planul multianual de a concura în Raliul Dakar este de a termina cursa și de a învăța, participarea având la bază colaborarea cu partenerii deja consacrați – M-Sport și Neil Woolridge Motorsport (NWM).

”Să fim lideri la unul dintre cele mai importante evenimente off-road globale – Raliul Dakar – a fost un obiectiv al nostru. Nu putem subestima magnitudinea provocării care ne așteaptă. Trebuie să terminăm cursa și să învățăm, alături de Ranger T1+ și de partenerii noștri, M-Sport și NWM. Împreună putem face lucruri uimitoare pe dunele de nisip din Peninsula Arabică”, a declarat Mark Rushbrook, Director Global Ford Performance Motorsports.

VEZI ȘI: Ford a prezentat E-Tourneo Courier, model care va fi produs la Craiova

La startul Dakar Rally 2024, care va avea loc în perioada 5-19 ianuarie în Arabia Saudită, va fi un Ford Ranger de înaltă performanță, construit special, înscris în categoria Rally Raid T1+.

Echipa comună Ford Performance, M-Sport și NWM a implementat o serie de faze de dezvoltare pe parcursul anului 2023 și momentan continuă testele cu un model bazat pe generația anterioară Ranger, cu motor EcoBoost de 3,5 litri. Etapele de testare vor include raliurile Baja España Aragón (Spania) și Raliul Marocului, din lunile iulie și octombrie, înainte de a aborda Raliul Dakar anul viitor.

Ford Performance va participa în premieră la Raliul Dakar

Pentru Dakar Rally 2025, Ford Performance și M-Sport dezvoltă un Ranger Raptor complet nou, derivatul de performanță suprem al celui mai bine vândut pickup din Europa – proiectat și construit conform reglementărilor clasei T1+ de la Dakar.

”Raliul Dakar este cu adevărat unul dintre punctele culminante ale evenimentelor globale de competiții off-road. Am obținut un mare succes de-a lungul anilor cu Ford în etapele de raliuri FIA WRC și abia așteptăm să aplicăm același nivel de concentrare, energie și efort pentru a concura cu Ranger în Dakar”, a spus și Malcom Wilson, directorul general al M-Sport.

Din aceeași categorie...

Back to top button