Utilitare ușoare

Ford Pro prezintă E-Tourneo Custom, un vehicul electric polivalent

Ford Pro a dezvăluit astăzi noul model complet electric E-Tourneo Custom, vârful de lance al gamei de vehicule multi-rol Tourneo.

Unul dintre cele patru noi modele Ford Pro complet electrice lansate în Europa până în 2024, E-Tourneo Custom vizează atât clienții particulari, cât și flotele, oferind un interior spațios pentru până la opt ocupanți. Noul model introduce o suită completă de caracteristici premium, inclusiv scaune din spate ultra-modulabile montate pe șine, uși laterale electrice, sistem audio B&O, 2 carduri digitale, plafon panoramic din sticlă, dar și un volan inovator rabatabil. Nivelul de confort este sporit de propulsia electrică silențioasă și platformei cu suspensie spate independentă.

Ford Pro prezintă E-Tourneo Custom, un vehicul electric polivalent

Aceasta este cea mai cuprinzătoare gamă Tourneo Custom de până acum. Clienții pot alege și o versiune complet nouă Plug-In Hybrid (PHEV), iar modele diesel sunt echipate cu cea mai recentă generație de motoare Ford EcoBlue. Tot modelele convenționale sunt disponibile cu o nouă cutie automată cu opt trepte și, pentru prima dată, cu tracțiune integrală.

Tourneo Custom de ultimă generație sunt complet integrate cu platforma Ford Pro de software și servicii conectate. Versiunile Tourneo Custom cu motoare diesel EcoBlue sunt programate să ajungă la clienți de la jumătatea anului 2023, celelalte variante fiind disponibile începând cu sfârșitul anului.

VEZI ȘI: Renault Trucks asamblează și distribuie biciclete electrice pentru livrări urbane

Revenind la E-Tourneo Custom, Ford propune o arhitectură cu baterie cu o capacitate utilizabilă de 74 kWh și un motor electric de 160 kW. Sistemul de propulsie complet electric oferă, de asemenea, posibilitatea de a fi operat cu o singură pedală, pentru o eficiență energetică și mai mare și o autonomie de până la 370 km.Ford Pro prezintă E-Tourneo Custom, un vehicul electric polivalent

Un încărcător trifazat AC de 11 kW este capabil să reîncarce complet bateria în mai puțin de opt ore, iar o reîncărcare 15-80% durează aproximativ 41 de minute folosind un încărcător rapid DC de 125 kW. Profilul de încărcare al lui E‑Tourneo Custom a fost creat pentru a permite ca o sesiune de încărcare rapidă DC de 125 kW să adauge aproape 38 km de autonomie în doar cinci minute. E-Tourneo Custom oferă o sarcină utilă substanțială și o capacitate maximă de remorcare generoasă de 2.000 kg.

Interior modular

Noua platforma asigură un spațiu interior generos, indiferent de versiunea de propulsie. Modelele standard și cu ampatament lung oferă până la opt locuri pe trei rânduri pentru E-Transit Custom și până la nouă locuri pentru Tourneo Custom PHEV și versiunile EcoBlue.

Noile posibilități de configurare de la interior pornesc de la un nou sistem de scaune modulabile, montate pe șine, pe al doilea și al treilea rând. Sistemul permite pasagerilor să gliseze scaunele față-spate sau să le scoată complet. Cele trei scaune din rândul al doilea pot fi deplasate fiecare independent, în timp ce scaunele din rândul al treilea sunt fracționabile 1/3-2/3.Ford Pro prezintă E-Tourneo Custom, un vehicul electric polivalent

Specificațiile premium ale cabinei includ noi echipamente, precum un plafon panoramic din sticlă, uși laterale glisante cu acționare electrică și funcție de activare fără mâini, control electronic al temperaturii aerului în trei zone, un sistem de sunet B&O puternic cu 14 difuzoare și subwoofer, iluminare ambientală sofisticată, suport de încărcare wireless 8 pentru dispozitive mobile și scaune încălzite pe al doilea rând.Ford Pro prezintă E-Tourneo Custom, un vehicul electric polivalent

Arhitectura complet nouă oferă o înălțime mai mică a podelei și o nouă treaptă laterală integrată pentru a ușura intrarea și încărcarea, susținută de deschideri generoase pentru ușa laterală glisantă și hayonul spate. Înălțimea totală a fost redusă la sub doi metri pentru multe variante, ceea ce permite accesul la garaje și parcări cu mai multe etaje, adesea inaccesibile vehiculelor din segment.Ford Pro prezintă E-Tourneo Custom, un vehicul electric polivalent

La interior, instrumentarul de bord dispune de un ecran tactil ergonomic de 13 inchi cu sistem de infotainment SYNC 4, cu compatibilitate wireless Android Auto și Apple CarPlay în standard. Tourneo Custom oferă același volan inovator care a fost dezvăluit recent în noul E‑Transit Custom. Caracteristica utilă, unică în clasă, poate fi folosită ca suport ergonomic pentru laptopuri și tablete sau poate fi pliată pentru a deveni o masă convenabilă.

Sisteme de propulsie în funcție de nevoile clienților

Noul Tourneo Custom PHEV folosește un motor pe benzină de 2,5 litri, care funcționează în ciclu Atkinson, optim pentru croaziere pe distanțe lungi, și un motor electric. Bateria de 11,8 kWh permite o autonomie electrică de peste 50 km, ideală pentru călătorii cu zero emisii în zone urbane.

Pe lângă sistemele de propulsie electrificate, Ford va oferi și Tourneo Custom cu motoarele sale diesel EcoBlue de ultimă generație, cu puteri de 136 CP, 150 CP sau 170 CP – combinate cu o nouă transmisie automată de înaltă eficiență cu opt trepte sau cu una manuală cu șase trepte.Ford Pro prezintă E-Tourneo Custom, un vehicul electric polivalent

Noul Tourneo Custom introduce, de asemenea, o opțiune de tracțiune integrală. Sistemul distribuie inteligent cuplul între axe printr-un cuplaj controlat electronic, cu ajustări care durează mai puțin de 20 de milisecunde. El este disponibil pentru vehiculele echipate cu motor diesel EcoBlue de 136 CP și 170 CP și cutie de viteze automată. Proprietarii care au nevoie de mai multă tracțiune, dar preferă o cutie de viteze manuală, pot opta pentru un diferențial mecanic cu alunecare limitată pentru motoarele diesel EcoBlue de 136 CP și 150 CP.

Tourneo Custom dispune de o serie de funcții de asistență impresionantă, inclusiv Cruise Control inteligent adaptiv cu centrare pe bandă, asistență la frânarea în marșarier, parcare complet automată și un sistem de camere la 360 de grade care oferă o vedere amplă în jurul vehiculului, pentru manevre mai ușoare în oraș.

Din aceeași categorie...

Back to top button