Utilitare ușoare

Ford Pro prezintă noul E-Transit Custom

Ford Pro a prezentat noul E-Transit Custom, versiunea complet electrică a celei mai vândute furgonete din Europa, cu autonomie de până la 380 km și putere de încărcare de până la 125 kW.

După E-Transit, vândut deja în peste 8.300 de unități, E-Transit Custom este unul dintre cele patru vehicule comerciale electrice Ford Pro noi care vor veni în Europa până în 2024. E-Transit Custom va fi construit de Ford Otosan în Turcia, începând din toamna anului 2023.

Ford Pro prezintă noul E-Transit Custom

E-Transit Custom oferă o sarcină utilă de până la 1.100 kg, are o podea joasă cu acces facil și o capacitate maximă de remorcare de 2.000 kg. Suspensia spate independentă și puterea motorului, etalon în segment, ajută la furnizarea unui nou nivel de experiență de conducere pentru clienți.

Pachetul de baterii de 400 de volți și 74 kWh utilizabili de la E-Transit Custom folosește celule avansate de 82 Ah regăsite și la Ford F-150 Lightning, cu o densitate energetică cu 12% mai mare decât la E-Transit. Bateria permite o autonomie de până la 380 km, de peste patru ori mai mult decât kilometrajul mediu zilnic al șoferului de utilitare de o tonă, conform datelor clienților Ford Pro.

Clienții pot alege două versiuni de putere pentru motor, de 100 kW sau 160 kW (135 CP sau 217 CP), ambele oferind un cuplu de 415 Nm. Motorul electric este montat direct pe podeaua din spate a vehiculului, eliminând necesitatea unui subcadru dedicat și este rotit la 90 de grade pentru a maximiza spațiul de încărcare și a reduce greutatea și complexitatea.

E-Transit Custom este primul vehicul electric care folosește tehnologia pompei de căldură cu injectare de vapori pentru a încălzi și răci cabina, echipare standard pentru toate vehiculele. Acest nou sistem este conceput pentru a oferi o eficiență energetică îmbunătățită pentru o autonomie optimă de rulare.

VEZI ȘI: Test Mercedes-Benz Clasa V 300d 4MATIC

E-Transit Custom dispune de sistemul de frânare One Pedal, cu o mare putere de recuperare a energiei. Alte moduri de conducere disponibile oferă o decelerare mai mică, pentru a se potrivi cu alte scenarii de conducere. Sistemul este proiectat să folosească frânele clasice la anumite intervale pentru a preveni ruginirea discurilor.

Încărcătorul de bord trifazat AC de 11 kW de la E-Transit Custom este capabil să reîncarce complet bateria în 7,8 ore, astfel încât clienții vor putea reîncărca complet bateria peste noapte. Aceștia pot urmări oricând starea de încărcare folosind aplicația pentru smartphone FordPass Pro.

E-Transit Custom suportă și încărcarea rapidă DC de până la 125 kW pentru o reîncărcare de la 15% la 80% în doar 41 de minute. Un nou profil de încărcare permite reîncărcări rapide la nevoie – în testele de laborator, sistemul a furnizat 38 km de autonomie în doar 5 minute folosind o stație de 125 kW.

O garanție de opt ani și 160.000 km acoperă toate componentele de înaltă tensiune, oferind liniște pentru cumpărători și valori reziduale optime pentru clienții de leasing și cei care renunță la flotă înainte de opt ani de proprietate.

O altă noutate este sistemul Delivery Assist. Când este activat, Delivery Assist va aprinde automat luminile de avarie, va închide toate geamurile deschise și va încuia ușa odată ce șoferul părăsește duba. La întoarcere, șoferul poate intra și porni vehiculul fără cheie. Luminile de avarie se vor stinge și geamurile vor reveni la poziția anterioară.

Cheia digitală este concepută pentru a simplifica gestionarea complexă a cheilor și funcționează la fel ca o cartelă de acces la camera de hotel. Operatorii pot atribui și urmări cheile de la distanță în loc să cheltuiască timp și bani dublând, gestionând și înlocuind cheile.

La fel ca la E-Transit, ProPower Onboard este disponibil pentru a livra până la 2,3 kW prin prizele din cabină și din zona de încărcare la unelte electrice, lumini și dispozitive care utilizează bateria de înaltă tensiune a vehiculului în timpul conducerii sau la locul de muncă.

Pentru a oferi clienților o siguranță suplimentară că vehiculul lor și conținutul acestuia sunt securizate, sistemele de securitate pot fi conectate la caracteristica SecuriAlert din FordPass Pro. Aceasta oferă o notificare dacă detectează pe cineva care încearcă să acceseze vehiculul și, de asemenea, permite utilizatorului să blocheze sau să deblocheze ușile de la distanță. Mai multe detalii despre funcțiile avansate de securitate digitală vor fi distribuite mai aproape de lansare.

Ca autoutilitară, E-Transit Custom oferă volume de încărcare de la 5,8 la 9,0 mc , cu o sarcină utilă de până la 1.100 kg și o lungime maximă de încărcare de 3.450 mm. Sunt disponibile și modele cu cabină dublă și kombi, toate cu ampatament scurt sau lung și acoperiș jos sau înalt.

Suita de sisteme de asistență include Pre-Collision Assist, Lane-Keeping System, Driver Alert, Cruise Control cu limitator de viteză reglabil, Traffic Sign Recognition, Intelligent Speed Assist, Wrong Way Alert, senzori de parcare față și spate  și Cameră la 360 de grade.E-Transit_Custom-Mobile_Office_table

E-Transit Custom oferă o cabină mai spațioasă și spațiu de stocare sigur comparat cu modelul actual. Schimbătorul de viteze montat pe consolă, frâna de mână electronică și volanul rabatabil facilitează accesul transversal în cabină – o caracteristică valoroasă pentru șoferii care parchează în zone înguste și doresc să evite să iasă în traficul intens.

Ford introduce, de asemenea, un airbag montat pe plafon, primul în segment, care permite un spațiu de stocare suplimentar, suficient de mare pentru a ține un laptop sau o agendă A4, precum și creșterea flexibilității pentru montarea panourilor și dispozitivelor care pot fi acum montate mai aproape de șofer folosind standardul AMPS din industrie.

Fiecare E-Transit Custom este echipat standard cu un ecran tactil de 13 inchi, orientat spre șofer pentru ușurință în utilizare, oferit cu sistemul multimedia avansat SYNC 4, complet conectat mulțumită unui nou modem 5G pentru conectivitate super-rapidă.

Sistemul de încălzire și ventilație are o nouă opțiune – Driver Focus Mode, care utilizează senzori pentru a direcționa fluxul de aer numai către locurile ocupate. Un parbriz inteligent, introdus pentru prima dată pe SUV-ul Ford Kuga , monitorizează temperatura și umiditatea și efectuează automat mici modificări ale temperaturii și ale fluxului de aer pentru a menține în mod proactiv parbrizul curat pentru o eficiență îmbunătățită și ușurință în utilizare.

Toate variantele Transit Custom vor fi construite de Ford Otosan într-o fabrică complet nouă din Yeniköy, construită ca parte a unei investiții anunțate anterior în facilități de 2 miliarde de euro. Fabrica dispune de facilități de producție și asamblare de baterii de ultimă generație.

Din aceeași categorie...

Back to top button