Utilitare ușoare

Ford Pro prezintă noul Transit Connect cu sistem Plug-in Hybrid

Ford Pro a prezentat noul furgon compact Transit Connect, completând noua generație de vehicule comerciale Transit.

Sistemele de propulsie avansate și eficiente includ pentru prima dată o versiune Plug-in Hybrid pentru Transit Connect, care oferă clienților o autonomie electrică generoasă de 110 km, precum și capacitatea de încărcare AC și DC.

Clienții beneficiază, de asemenea, de o capacitate de marfă de până la 3,7 mc, precum și de un nou concept transformator de scaune pentru modelele Kombi. Caracteristicile premium suplimentare includ un nou sistem inteligent de tracțiune integrală, un instrumentar de bord digital cu conectivitate avansată și cea mai largă suită de sisteme active de asistență pentru șofer oferite vreodată la Transit Connect.

Ford Pro prezintă noul Transit Connect cu sistem Plug-in Hybrid

”În ultimii doi ani, am electrificat familia Transit pentru a ajuta fiecare tip de client să-și accelereze productivitatea și să-și electrifice afacerea. Noul nostru Transit Connect este un nou pas în această misiune. Noile versiuni PHEV și cu tracțiune integrală ale Transit Connect, interiorul high-tech și suportul de la Ford Pro împachetează un aspect riguros într-o caroserie elegantă și compactă”, a declarat Hans Schep, director general Ford Pro Europa.

VEZI ȘI: Primele unități Transit Courier și Tourneo Courier produse la Craiova

A treia generație Transit Connect face parte din cea mai puternică gamă de autoutilitare compacte Ford Pro, împreună cu noul Transit Courier și viitorul E-Transit Courier. Transit Connect intră în producție în primăvara lui 2024, livrările inițiale ale autoutilitarei diesel fiind programate pentru vara acestui an.

Transit Connect PHEV se va alătura gamei înainte de sfârșitul anului, modelele cu tracțiune integrală și Kombi completând gama la începutul anului 2025.

Ford Transit Connect PHEV

Transit Connect PHEV are un motor pe benzină EcoBoost de 1,5 litri, o baterie de înaltă tensiune și un motor electric pentru o putere combinată de 150 CP și un cuplu de 350 Nm, disponibili prin intermediul unei transmisii automate cu dublu ambreiaj și șase trepte. Sarcina utilă maximă este de 770 kg, iar greutatea maximă de remorcare este de 1.400 kg.

Transit Connect PHEV are o autonomie electrică de până la 110 km și, în modul EV, poate oferi un cuplu de până la 330 Nm pentru transportul de încărcături urbane. Clienții pot încărca bateria cu un încărcător rapid DC de 50 kW, dacă este necesar, sau folosind încărcătorul AC de 11 kW.

Ford Pro prezintă noul Transit Connect cu sistem Plug-in Hybrid

Există trei moduri de condus: EV Now (pentru conducerea folosind doar motorul electric), EV Auto (ajustează funcționarea motoarelor electric și pe benzină pentru a se potrivi cel mai bine condițiilor de conducere) și EV Later (pentru a economisi energia electrică pentru mai târziu – util pentru autostrăzi înainte de a ajunge într-un oraș).

De asemenea, există trei niveluri de echipare:

  • Trend – disponibil pe modelele van și Kombi, destinat clienților de flote la un preț extrem de competitiv
  • Limited – autoutilitară premium cu jante din aliaj de 17 inchi, cu spațiu de lucru în spătarul scaunului pasagerului
  • Activ – un Kombi robust, cu desing inspirat de la SUV-uri, faruri cu tehnologie LED și șine de plafon

Capacitate de transport ridicată

Transit Connect are versiuni cu ampatament scurt sau lung, în caroserii cu două locuri (Van) sau cu cinci locuri (Kombi). Noul design al zonei de încărcare a furgonului oferă un volum de marfă de 3,1 mc sau 3,7 mc, în funcție de ampatamentul ales. Sarcina utilă maximă este de 820 kg, iar capacitatea de remorcare este de 1.500 kg.

Ford Pro prezintă noul Transit Connect cu sistem Plug-in Hybrid

Transit Connect Kombi introduce un nou concept revoluționar de scaune flexibile, care permite clienților să-și schimbe rapid și ușor vehiculul de la o autoutilitară confortabilă cu cinci locuri la o autoutilitara de lucru capabilă.

Ford Pro prezintă noul Transit Connect cu sistem Plug-in Hybrid

Bancheta din spate se pliază cu ușurință spre înainte și în sus, în câteva secunde, pentru a crește volumul de încărcare la 2,5 mc (L1) sau 3,1 mc (L2), modelele L2 având spațiu pentru doi europaleți. În poziția rabatată, scaunele din spate formează un perete etanș de protecție pe toată înălțimea și asigură ocupanților scaunelor din față o experiență de conducere rafinată.

Ford Transit Connect: Noua gamă de sisteme de propulsie

Ca alternativă la noul sistem de propulsie PHEV, clienții pot alege și un motor turbodiesel EcoBlue de 2,0 litri, în două versiuni de putere. Noul sistem de tracțiune integrală este oferit cu motorul de 122 CP și o cutie de viteze manuală cu șase trepte. Clienții pot opta, de asemenea, pentru același motor cu o transmisie automată cu dublu ambreiaj cu șapte trepte, care oferă schimbări de treaptă rapide și line, fără pierderi de cuplu.

Varianta de 102 CP este echipată cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte și este disponibilă doar cu tracțiune față. Ford Pro se așteaptă la o eficiență extrem de competitivă a consumului de combustibil, de până la 4,8 l/100 km.

Tehnologie avansată pentru o experiență premium

Un panou de instrumente digital de 10 inchi este standard pentru întreaga gamă, cu un afișaj principal configurabil, flancat de informații secundare despre vehicul. Acesta este completat de un ecran tactil central de 10 inchi, cu navigație în timp real disponibilă.

Ford Pro prezintă noul Transit Connect cu sistem Plug-in Hybrid

Șoferii beneficiază de Apple Carplay și Android Auto wireless, cu încărcare wireless a dispozitivelor pe seriile Limited și Active. Încărcarea în timpul deplasării a echipamentelor mai mari, cum ar fi laptopurile sau uneltele, este posibilă, deoarece porturile USB-C din cabină oferă o putere de până la 45 de wați.

Oferite în combinație cu un volan încălzit, clienții pot alege, de asemenea, scaune față încălzite opționale, certificate AGR, cu reglaje lombare electrice pe patru direcții și suport reglabil extensibil pentru șezut.

Sistemele standard avansate de asistență pentru șofer ale Transit Connect includ Pre-Collision Assist cu Auto Emergency Braking și Forward Collision Warning, Evasive Steer Assist și Intersection Assist. O cameră video pentru marșarier și un sistem de informare a unghiului mort cu Cross-Traffic Alert sunt standard pe modelele cu echipările de top. La fel ca la noul Transit Custom, Exit Warning poate ajuta la prevenirea incidentelor cu alți participanți la trafic.

Alte tehnologii opționale includ Pro Trailer Backup Assist pentru a ajuta șoferii să manevreze o remorcă. Sistemul utilizează senzori și o cameră video pentru marșarier pentru a ajuta șoferul să ghideze intuitiv remorca cu un buton de control și un afișaj digital, mai degrabă decât cu volanul.

Din aceeași categorie...

Back to top button