Ford Tourneo și Transit Connect primesc versiuni Active

Ford Tourneo și Transit Connect primesc versiuni Active
În urmă cu câțiva ani, Ford a introdus versiunea Active pe Fiesta și Focus. Varianta propunea mai multe protecții de caroserie și suspensii ușor modificate, astfel încât ieșirile de pe asflat să poată fi făcute cu și mai multă ușurință.

Acum, Ford introduce versiuni Active pe utilitarele Tourneo și Transit Connect. Noile versiuni vor fi disponibile începând cu acest an și vor fi echipate cu accesorii de caroserie noi, cu un diferențial mecanic cu alunecare limitată (disponibil opțional) și cu o gardă la sol mai mare.

Ford Tourneo și Transit Connect primesc versiuni Active

De asemenea, versiunile Active propun și o serie de pachete de interior care completează actuala ofertă în materie de sisteme de siguranță și dotări.

„Versiunile Active de până acum au devenit rapid un succes și au fost apreciate de cei care și-au dorit să iasă mai mult în afara drumurilor asfaltate. Indiferent că vorbim de afaceri sau de plăcere, noile Tourneo și Transit Connect Active propun flexibilitate și au capacitatea să susțină clienții dornici de aventură”, a declarat Hans Schep, manager general în cadrul Ford of Europe Commercial Vehicles.

Mulțumită diferențialului pregătit de Ford, cele două utilitare oferă tracțiune îmbunătățită, indiferent de drumul urmat. În plus, garda la sol devine mai ofertată, această fiind mai mare cu 24 de mm pe puntea față și 9 mm pe puntea spate.

La interior, toate versiunile Active vor fi echipate cu o tapițerie specială cusută cu ață de culoare albastră, protecții metalice la nivelul pragurilor și sisteme de siguranță îmbunătățite (Speed Limiter, Pre-Collision Assist cu funcție Active Braking, Side Wind Stabilisation, Active Park Assist).

VEZI ȘI: Înmatriculările de vehicule comerciale din Europa au scăzut cu peste 20% în iunie

Clienții vor putea alege motorul diesel de 1.5 litri EcoBlue în versiuni de 100 de cai putere sau 120 de cai putere. Ford propune fie o transmisie manuală cu șase trepte, fie una automată cu opt rapoarte. Doar versiunile comandate cu o cutie manuală vor putea fi dotate opțional cu diferențialul cu alunecare limitată.

Follow #infotrucker