Utilitare ușoare

Ford Transit Custom premiat cu Gold de Euro NCAP pentru sistemele de asistență

Ford Transit Custom, cea mai vândută autoutilitară din Europa în segmentul mediu, a primit distincția Gold de la Euro NCAP pentru sistemele sale avansate de asistență a șoferului.

Cu noul premiu, Ford devine singurul producător de autoutilitare care are vehicule evaluate cu aur atât în segmentul mediu, cât și în cel mare, după ce Ford Transit a primit distincția de aur anul trecut. Ford este acum, de asemenea, singurul producător cu mai mult de un model evaluat cu aur în gama sa, Transit primind cel mai mare scor dintre toate vehiculele testate.

Ford Transit Custom premiat cu Gold de Euro NCAP pentru sistemele de asistență

”Siguranța șoferului este o prioritate de vârf pentru noi și pentru clienții noștri, așa că proiectăm autoutilitare pentru a ajuta fiecare companie să-și protejeze personalul și să contribuie la prevenirea accidentelor pe drum. Sunt încântat să văd recunoașterea de către Euro NCAP a poziției de lider a Ford în materie de siguranță a furgonetelor, deoarece profităm de fiecare oportunitate pentru a adăuga valoare afacerilor clienților noștri”, a declarat Hans Schep, director general, Vehicule Comerciale, Ford Europa.

Evaluarea primită de Transit Custom rezultă dintr-o specificație cuprinzătoare a elementelor de siguranță, inclusiv standardizarea tehnologiei Seat Belt Reminder la începutul acestui an.

Alte îmbunătățiri aduse pe Transit Custom de la începutul lui 2022 includ o nouă oglindă retrovizoare digitală (Digital Rear View Mirror), care oferă de două ori mai mult câmp vizual decât o oglindă retrovizoare convențională, pentru a ajuta șoferii de furgon DCIV și de microbuze în situațiile în care vizibilitatea în spate este obstrucționată.

VEZI ȘI: Ford F-Max alimentat cu un mix de hidrogen și motorină

Clienții pot beneficia acum și de șine de acoperiș iluminate cu LED, pentru o securizare mai ușoară a încărcăturii. De asemenea, poate fi comandată o opțiune practică de podea de încărcare dublă cu sertare sub podea, compatibilă cu vehiculele cu ampatament scurt și lung. Nuanța elegantă Gray Matter se alătură paletei de culori.

Ford introduce, de asemenea, o nouă variantă de motorizare diesel EcoBlue de 2,0 litri si 150 CP pentru modelele Transit Custom Kombi, Tourneo Custom și Transit Nugget. Noul motor este disponibil cu o cutie de viteze manuală sau automată cu șase rapoarte și poate fi comandat și cu sistemul Ford mild-Hybrid de 48 de volți pentru a reduce consumul de carburant urban cu până la 5,9%.

Din aceeași categorie...

Back to top button