ȘtiriUtilitare ușoare

Ford Transit Custom PHEV este disponibil pentru comandă

În toamna anului trecut, Ford a prezentat în premieră în cadrul IAA de la Hanovra modelul Transit Custom PHEV, versiunea hibridă a lui Transit Custom.

Transit Custom PHEV este echipat cu motorul pe benzină de un litru Ecoboost pe post de range-extender pentru motorul electric alimentat de un set de acumulatori de 13.6 kWh.

Ford Transit Custom PHEV este disponibil pentru comandă

Conform oficialilor Ford, bateriile lui Transit Custom PHEV au o capacitate suficientă pentru a oferit o autonomie de 56 de kilometri. Atunci când bateriile se consumă, motorul cu ardere internă funcționează asemeni unui generator pentru a produce curent electric. În total, autonomia lui Transit Custom PHEV este de 500 de kilometri, iar motorul electric are o putere de 92.9 kW.

Timpul de încărcare al bateriilor este de 4 ore și 18 minute pentru prize de 240 V și 10A, iar dacă este încărcat de la stații comerciale de 240V de 16A sau 32A, timpul de încărcare scade până la 2 ore și 42 de minute.

La interior, un indicator de încărcare/putere înlocuiește clasicul cadran al turometrului, iar un cadran mai mic, care înlocuiește informațiile legate de temperatura lichidului de răcire, oferă informații despre nivelul de încărcare al bateriei.

Ford a integrat 4 moduri de rulare pentru Transit Custom PHEV. EV Auto va miza pe un algoritm care variază de la o rulare pe baterii, la o rulare cu ajutorul energiei dezvoltate de motorului cu ardere internă.

Ford Transit Custom PHEV este disponibil pentru comandă

EV Now folosește exclusiv energia din baterii, în timp ce EV Later păstrează energia la un nivel constant în acumulatori pentru o utilizare viitoare. În acest caz, motorul pe post de range-extender oferă energia necesară rulării. Ultimul mod se numește EV Charge și utilizează la un procent ridicat motorul cu ardere internă pentru a favoriza încărcarea bateriilor.

VEZI ȘI: Cinci provocări pentru următorul guvern de la Viena, conform industriei de transport din Austria

Transit Custom PHEV va fi oferit într-o gamă largă de versiuni de echipare de top și va oferi sisteme de asistență a șoferului precum asistentul activ la parcare (Active Park Assist) și asistentul la păstrarea benzii de rulare (Lane-Keeping Aid).

Pentru moment, Ford Transit Custom PHEV va fi disponibil doar în versiunea L1H1 Van sau Kombi. Comenzile pentru plug-in hybridul Ford pot fi plasate deja, primele livrări urmând să înceapă până la finalul anului curent.

O serie de prototipuri de teste au fost utilizate în viața de zi cu zi de o serie de firme din Londra.

Proiectul a avut ca scop obținerea unor informații esențiale cu privire la modul în care sunt utilizate aceste vehicule și cum ar putea îmbunătăți Ford sistemul PHEV. 20 de exemplare au parcurs în aproximativ un an peste 240.000 de kilometri, 75% din această valoare fiind ruladă exclusiv în zona centrală a Londrei.

Din aceeași categorie...

Back to top button