Camioane

Ford Trucks a lansat F-Max Blackline și F-Max L, respectiv noi servicii și tehnologii

Pe modelul “fraților” mai mici, Ford Trucks a lansat ediția special F-Max Blackline, produsă în 250 de unități, și F-Max L, respectiv noi servicii și tehnologii.

Ford Trucks a început 2021 în forță, prin lansarea a două noi versiuni de camioane, ediția specială F-Max Blackline și modelul cu ampatament mărit F-Max L, alături de noi servicii și tehnologii actualizate pe toată gama sa actuală de produse, disponibilă în 44 de țări.

Ford Trucks a lansat F-Max Blackline și F-Max L, respectiv noi servicii și tehnologii

Produsă în doar 250 de unități, Ford F-Max Blackline este o versiune exclusivistă a modelului dedicat transportului internațional, disponibilă în culoarea specială argintiu “moondust”, cu dungi albastre și negre. În plus, acesta vine echipat cu faruri LED cu interior negru, jante și capace de oglindă tot negre. Fiecare unitate va avea un număr de serie special și emblema Blackline pe ușă.

În ceea ce privește eficiența în transportul de volum pe distanțe lungi, Ford Trucks își propune să depășească așteptările clienților cu noul F-Max L, o versiune cu ampatament mai lung cu 150 mm (3.750 mm), care oferă avantaje semnificative în combinație cu rezervorul de 1.350 de litri, cu 300 de litri mai mare decât la un F-Max standard. De asemenea, clienții care nu au nevoie de rezervoare mai mari pot alege în continuare varianta de rezervor de 1.050 litri, pe acest ampatament.

Mod Eco+ în standard pentru toate variantele F-Max

Deoarece consumul de carburant și costul total de proprietate sunt cele mai importante aspecte la vehiculele comerciale, Ford Trucks a introdus din acest an, pe toate variantele F-Max, modul Eco+, care reduce consumul de carburant cu până la 5%. Atunci când modul Eco+ este activat, puterea motorului este limitată la 450 CP, iar viteza vehiculului la 85 de kilometri pe oră. De asemenea, dacă motorul funcționează la ralanti mai mult de cinci minute, el se va opri automat pentru a economisi carburant. Acest lucru este benefic mai ales dacă vehiculul este lăsat în funcțiune în timp ce se așteaptă la vamă sau la încărcare.

Funcția Max Cruise stabilește cea mai eficientă treaptă de viteză pe baza condițiilor de drum și a topografiei, identificate cu ajutorul datelor GPS. Eco Roll este, de asemenea, activat, permițând o accelerație optimă atunci când camionul coboară o pantă, astfel încât acesta să parcurgă distanța maximă cu un consum minim de combustibil.

Nu în ultimul rând, funcția kickdown este dezactivată în modul Eco+. Proprietarii de flote pot controla și monitoriza toate aceste caracteristici de la distanță, prin aplicația mobilă My ​​Ford Trucks.

Plus de manevrabilitate pentru modelele urbane

Și gama de vehicule Ford Trucks pentru aplicații urbane propune noutăți în 2021. Va fi disponibilă o cutie de viteze automată ZF Ecotronic cu 9 viteze, cuplată la motorul de 330 CP. De asemenea, modelele 6×2 sunt acum disponibile și cu axă spate directoare, care reduce diametrul de bracaj cu 9%. Funcția va fi disponibilă inițial pe vehicule cu motoare de 9 litri, iar din 2022 și pe cele cu motor de 13 litri.

Noi servicii digitale

Din 2021, aplicația My Ford Trucks a fost actualizată și dispune acum de mai multe funcții de control de la distanță. Astfel, din aplicație se pot încuia și descuia ușile, închide și deschide geamurile laterale și trapa sau porni și opri faza scurtă, luminile de avarie sau iluminarea ambientală din cabină. Există și o opțiune de siguranță, care permite închiderea tuturor geamurilor, stingerea luminilor și încuierea ușilor simultan. Aceste funcții de control pot fi acționate de la o distanță de până la 1 km de camion.

În plus, Ford Trucks introduce o trăsătură foarte importantă pentru managerii de flotă. Cei care utilizau aplicația My Ford Trucks vor putea accesa acum datele mai ușor, prin intermediul unei noi platforme web. Pe www.ConnecTruckGlobal.com, utilizatorii vor putea vedea în timp real unde sunt vehiculele de flota lor, dar și toate datele actuale și retrospective despre fiecare camion în parte.

Din aceeași categorie...

Back to top button