Camioane

Ford Trucks a lansat propria cutie de viteze Ecotorq

Ford Trucks a prezentat astăzi propria cutie de viteze, Ecotorq, compatibilă cu toate modelele echipate cu motorul de 13 litri. Din 2022, noua cutie va deveni o alternativă la transmisia automatizată ZF.

Noua transmisie este rezultatul final al unui proiect de 5 ani, în care s-au investit 58 de milioane de euro și la care au participat 230 de ingineri.

Ford Trucks a lansat propria cutie de viteze Ecotorq

După această lansare, Ford Trucks a devenit unul dintre puținii producători la nivel mondial care își dezvoltă singur toate componentele sistemului de propulsie (motoare, transmisii și axe). Cutia de viteze Ecotorq a fost testată, în diverse condiții, peste 17.000 de ore pe bancul de probe și peste 1 milion de kilometri în teste de drum.

Potrivit producătorului, noua cutie de viteze Ecotorq va lucra în armonie perfectă cu motorul Ecotorq, maximizând eficiența vehiculelor Ford Trucks. Ea va permite atât schimburi de trepte multiple, cât și predictive. Astfel, camioanele Ford vor putea selecta predictiv treapta de viteză ideală, în funcție de locație și rută.

VEZI ȘI: Ford Trucks a început operațiunile de vânzări și în Germania

În afară de reducerea consumului, noile transmisii vor aduce și un plus de manevrabilitate. Ele vor dispune de o funcție ”Ant” (furnică), camionul urmând a se deplasa cu o viteză foarte mică atunci când șoferul ridică piciorul de pe pedala de frână. Funcția este ideală în ambuteiaje, în zonele urbane aglomerate sau în timpul manevrelor de parcare sau de cuplare a remorcii.

Noua transmisie Ecotorq este compatibilă cu întreaga familie de camioane Ford Trucks cu motoare de 13 litri. Primul camion cu noua cutie de viteze va fi livrat în această lună, în Turcia. Pe piețele internaționale, transmisia Ecotorq va fi vândută începând din Aprilie 2022.

Ecotorq este și prima cutie de viteze domestică din industria turcă de camioane. Grație noii transmisii, nivelul de localizare a producției Ford Trucks în Turcia va ajunge la 90%.

Din aceeași categorie...

Back to top button