Camioane

Ford Trucks testează un motor alimentat cu HVO

În cadrul proiectului LongRun, Ford Trucks a început să testeze un motor diesel de 13 litri alimentat cu carburantul HVO.

HVO (ulei vegetal hidrogenat) este un biodiesel produs 100% din materiale regenerabile, al cărui proces de producție nu eliberează dioxid de carbon în atmosferă.

Ford Trucks testează un motor alimentat cu HVO

Astfel, motoarele diesel alimentate cu HVO reușesc o reducere a emisiilor de CO2 de până la 90%, față de alimentarea cu motorină din origini fosile.

În cadrul LongRun Project, Ford Otosan, compania părinte a mărcii Ford Trucks, vrea să testeze un camion F-Max hibrid, cu o axă electrică și motor Ecotorq Euro 6 de 13 litri alimentat cu HVO.

Obiectivul final este obținerea unei reduceri de consum de 10% față de un F-Max normal, pe lângă reducerea emisiilor datorată folosirii HVO. Camionul va putea funcționa și 100% electric, pe distanțe de până la 10 km.

VEZI ȘI: Al doilea Ford F-Max care poate folosi hidrogen pe lângă motorină

Deocamdată, acest motor este testat doar pe bancul de probe, cu ajutorul unui dinamometru. Testarea prototipului de camion hibrid este programată să înceapă în 2023.

Noul model hibrid va deveni tot mai important după 2025, când vor intra în vigoare noile restricții de emisii ale standardului Euro VII.

Din aceeași categorie...

Back to top button