MagazinTruck Racing

Ford Trucks prezent pentru a doua oară la Nürburgring

Sub motto-ul „together” (împreună), Ford Trucks a fost prezent pentru a doua oară pe Nürburgring, în cadrul celei de-a 36-a ediții Int. ADAC Truck Grand Prix.

Nu există un alt loc mai potrivit de a fi aproape de pasionați de camioane decât un eveniment precum Int. ADAC Truck Grand Prix, care combină perfect atmosfera de festival cu cea mai așteptată etapă din Campionatul European de Curse de Camioane.

Ford Trucks prezent pentru a doua oară la Nürburgring

Potrivit organizatorilor, la ediția din acest an a Int. ADAC Truck Grand Prix, peste 130.000 de vizitatori au fost prezenți pe legendarul circuit Nürburgring, în zona paddock-urilor, zona de expo și zona de festival de pe Müllenbachschleife.

Marca Ford Trucks a fost prezentă pentru a doua oară, în cadrul acestui eveniment, având o prezență consistentă.

VEZI ȘI: Ford F-Max va avea din acest an o nouă transmisie, produsă intern

F-Max – Living Driver Single Cab

La standul său de 100 mp din zona producătorilor, Ford Trucks, împreună cu partenerii săi, a expus mai multe modele de camioane. Printre acestea versiune specială Living Driver Single Cab a lui F-Max, realizată de Dietrich Mobility.

Interiorul camionului oferă un colț de relaxare cu iluminare ambientală, o zonă de luat masa și de gătit cu cuptor cu microunde, frigider și filtru de cafea, un lavoar cu rezervor de apă proaspătă integrat, precum și o masă rabatabilă și o mulțime de spații de depozitare în mod standard. Opțional, există un pachet digital cu un modem mobil cu abonament de date lunar de 200 GB pentru streaming și sistem Amazon ALEXA integrat.

Ford Trucks prezent pentru a doua oară la Nürburgring

De asemenea, este disponibil și un pachet Safety Package cu trei camere de luat vederi echipate cu senzori de mișcare și viziune pe timp de noapte, care oferă șoferului vizibilitate totală asupra a ceea ce se întâmplă în jurul camionului în orice moment. Alternativ sau suplimentar, există „D-Box”, un sistem de subwoofer activ de 600 de wați care oferă un sunet bogat cu mult bass.

Conceptul de spațiu bine gândit poate concura cu ușurință cu o rulotă și transformă cabina șoferului de dincolo de volan într-un adevărat „spațiu de locuit”. În vremuri de lipsă acută de șoferi, cu greu se poate găsi o modalitate mai bună de a exprima aprecierea față de aceștia.

Un F-Max pentru fiecare gust

Cel de-al doilea camion expus în stand, o versiune de lux a modelului F-Max de la Ford Trucks Rheinland din Korschenbroich, de asemenea partener Ford Trucks, a fost la fel de interesant pentru vizitatori, cabina sa fiind, de asemenea, foarte apreciată. La urma urmei, senzația de mult spațiu și valoare la urcarea în cabină, este practic standard în fiecare F-Max.

Ford Trucks prezent pentru a doua oară la Nürburgring

„În ciuda timpului de așteptare în fața camioanelor, niciun vizitator al standului Ford Trucks nu a rămas fără o persoană de contact, acest lucru a fost foarte important pentru noi”, subliniază Holger Hahn.

Marca Ford Trucks prezentă peste tot pe Nürburgring

La fel ca anul trecut, Ford Trucks nu a fost prezentă doar la standul propriu, ci a fost reprezentată și în alte puncte. De exemplu, în zona specialiștilor în tuning de camioane de la HS Schoch. Sub motto-ul „Welcome to the dark side” (Bun venit în partea întunecată), a fost expus un F-Max 500 negru granit mat, vopsit cu vopsea „used look”, cu urme de utilizare cu ajutorul aerografului și ornamente complet din oțel inoxidabil, precum suportul de proiectoare, bare de protecție și bare laterale. Un alt F-Max de la Dietrich GmbH de culoare galben strălucitor cu dungi negre a decorat standul distribuitorului de anvelope Bohnenkamp AG.

F-Max cu hidrogen

În „Innovation Camp”, zona de expoziție în care producătorii prezintă dezvoltări durabile și sisteme de propulsie alternative pentru camioane, a fost expus prototipul „SeLv”, un proiect de cercetare cu propulsie pe hidrogen, bazat pe modelul F-Max, al catedrei „Ingineria producției de componente de electromobilitate” (PEM) de la Universitatea RWTH Aachen. Proiectul intenționează să construiască încă două vehicule similare, care vor fi omologate pentru circulația rutieră și vor avea o autonomie de până la 1.000 de kilometri în condiții ideale.

Ford Trucks prezent pentru a doua oară la Nürburgring

O serie de camioane Ford au fost, de asemenea, pe pistă, cum ar fi Pace Truck-ul albastru, alb și roșu al asociației franceze de curse de camioane FFSA. În plus, producătorul de anvelope Goodyear, care dă anul acesta numele FIA ETRC, a decis, de asemenea, să folosească două F-Max 500 la toate etapele de pe circuitele din Europa.

De asemenea, modelul F-Max a condus parada camioanelor, care a fost un amestec colorat de la camioane de curse, camioane pictate, camioane americane, mașini clasice și camioane clasice. F-Trucks Germania a oferit tuturor participanților o plăcuță metalică cu inscripția în relief „FORD TRUCKS KORSO 2023” – un suvenir special cu valoare de colecționar.

Ford Trucks prezent pentru a doua oară la Nürburgring

„Deși vremea din Eifel a fost puțin schimbătoare în acest an, șoferii care ne-au vizitat la standul nostru au fost cu toții de aceeași părere, și anume entuziaști. Acest lucru poate însemna un singur lucru pentru noi: Ford Trucks se va întoarce cu siguranță la Truck Grand Prix 2024!”, a rezumat evenimentul Holger Hahn, directorul general al F-Trucks.

Din aceeași categorie...

Back to top button