Utilitare ușoare

Din 2023, Ford va produce un nou vehicul comercial electric, la Craiova

Planificat să debuteze în 2024, primul model Ford 100% electric, produs în România, va susține calea companiei către un viitor cu emisii zero în Europa.

Ford va investi 300 de milioane de dolari în fabrica din România, unde, din 2023, va produce un nou vehicul comercial electric.

Noul vehicul comercial ușor Ford va avea și o versiune electrică, ce va fi produsă tot în România, începând din 2024. Ford produce în prezent la Craiova modelele Puma și EcoSport, precum și motorul 1.0 EcoBoost.

Din 2023, Ford va produce un nou vehicul comercial electric, la Craiova

”Operațiunile Ford din Craiova sunt caracterizate de competitivitate și flexibilitate de clasă mondială. Planurile noastre de a construi un nou vehicul comercial ușor în România reflectă continuarea parteneriatului pozitiv cu furnizorii locali și succesul echipei Ford Craiova. Adăugarea unei versiuni electrice în 2024 înseamnă că Craiova va fi a treia facilitate Ford din Europa care va construi un vehicul electric, după cele din Koln (Germania) și Kocaeli (Turcia)”, a declarat Stuart Rowley, președinte al Ford Europa.

În luna februarie, Ford a anunțat că întreaga sa gamă de vehicule comerciale va avea versiuni cu zero emisii, 100% electrice sau hibrizi plug-in, până în 2024. Până în 2030, două treimi dintre vânzările Ford de vehicule comerciale vor fi reprezentate de versiuni cu încărcare la priză.

VEZI ȘI: 140 km/h pe gheață cu un camion Ford F-Max (VIDEO)

Ford a mai precizat că noul vehicul comercial ușor va folosi motoare diesel și alimentate cu benzină de ultimă generație. Motoarele diesel și transmisiile vor fi produse în Marea Britanie.

”Investițiile plănuite în Craiova sunt un semn al speranțelor Ford că Guvernul României va asigura îmbunătățiri cheie pentru sprijinirea producției din regiune, inclusiv mult doritele modernizări ale infrastructurii de transport”, se mai arată în comunicatul Ford Europa.

Compania a mai anunțat că data începerii producției noului vehicul și mai multe detalii despre acesta vor fi confirmate la o dată mai apropiată de lansare.

Din aceeași categorie...

Back to top button