Utilitare ușoare

Ford va vinde în UE doar vehicule comerciale ușoare electrice din 2035

Ford Europa, împreună cu 27 de companii, au semnat un apel către autoritățile UE pentru a se asigura că va permite din 2035 doar vânzarea de vehicule comerciale ușoare noi electrice în Europa și pentru a stabili obiective obligatorii pentru infrastructura de încărcare.

Într-o scrisoare comună trimisă astăzi legislatorilor UE, semnatarii insistă că eliminarea de pe drumuri a vehiculelor care ard combustibili fosili este imperativă pentru ca Europa să-și atingă obiectivul de zero emisii până în 2050. Aceasta include adoptarea unei legislații care stabilește standarde și un calendar clar de urmat pentru industrie și furnizori, pentru a asigura tranziția la vehiculele electrice.

Ford va vinde în UE doar vehicule comerciale ușoare electrice din 2035

”Ford Europa crede că libertatea de mișcare merge mână în mână cu grija pentru planeta noastră și pentru fiecare individ. De aceea, ne propunem ca toate vehiculele Ford să aibă emisii zero până în 2035. Pentru a realiza acest obiectiv cu succes, factorii de decizie din UE trebuie, de asemenea, să stabilească obiective naționale obligatorii pentru o infrastructură de încărcare electrică fără probleme, care să răspundă cererii tot mai mari de vehicule electrice”, a declarat Stuart Rowley, președinte, Ford Europa.

Pentru a coincide cu acest apel, Rowley va lua parte pe 18 mai la European Car Climate Summit, găzduit de grupul de companii Transport and Environment, în calitate de membru al panelului care discută momentul potrivit pentru ca întreprinderile, muncitorii și consumatorii să treacă la mobilitate electrică.

VEZI ȘI: Primele detalii despre utilitara electrică Ford E-Transit Custom

Factorii de decizie din UE decid în prezent cu privire la noi reguli privind mașinile eco, în urma unei propuneri a Comisiei UE – susținută de semnatari – conform căreia numai mașinile și autovehiculele comerciale noi cu emisii zero pot fi vândute în întreaga UE începând cu 2035. Parlamentul European și guvernele UE își vor decide pozițiile în iunie, legea finală urmând să fie adoptată în toamnă.

Pentru Ford Europa, drumul către vehicule cu emisii zero este pavat de o nouă generație de șapte vehicule de pasageri și vehicule comerciale, complet electrice, complet conectate, care vor veni în Europa până în 2024.

Din aceeași categorie...

Back to top button