Patronate și sindicate

FORT nu mai tolerează transportul de tip ridesharing și solicita interventia Guvernului

Prestatorii de servicii de tip ridesharing desfășoară activități ce necesită autorizare și concurează neloial companiile de transport rutier de pasageri în regim de taxi și închiriere, spune FORT.

Fenomenul platformelor online de tip ridesharing a luat o mare amploare la nivel național, fiind astăzi în plină expansiune, fără ca instituțiile abilitate ale statului să reglementeze și să controleze domeniul transporturilor de pasageri, să intervină pentru intrarea acestora în legalitate.

FORT nu mai tolerează transportul de tip ridesharing și solicita interventia Guvernului

Uber, TaxiFy, dar și alții, au intrat nestingheriți în zona serviciului public de transport pasageri în regim de taxi și închiriere, fără a trece prin filtrele impuse și aplicate domeniului de actele normative în vigoare.

Utilizând mașini deținute de persoane fizice sau juridice neautorizate pentru desfășurarea acestor activități, acestea au început deja să promoveze încasarea cash la șofer pentru a atrage cât mai mulți clienți, distorsionând complet serviciul de taximetrie, spune FORT.

Asociația spune că, ”ani la rândul, legea în domeniul taximetriei s-a facut de același grup de interese, deghizat în asociație și ulterior federație, care prin trafic de influență și acte de corupere a „sistemului” a reușit să pună pe butuci ceea ce ar fi trebuit să fie un serviciu public în interesul cetățenilor, la un nivel de siguranță și confort în concordanță cu nevoile pasagerilor.”

VEZI ȘI: Doi camionagii arestați în Italia pentru documente de identitate false

De aceasta situație profită acum cei ce au găsit breșa pseudolegală corespunzatoare, respectiv lipsa de informare a pasagerilor ce par total neinteresanți pentru autoritățile paralizate și derutate care parcă nu mai urmăresc nici măcar partea financiară ce ar putea fi direct obtinuță prin reglementare.

Astfel, FORT solicită atât Guvernului României, cât și CGMB o intervenție promptă prin care fie să reglementeze/autorizeze transportul desfășurat sub umbrela acestor platforme, fie să elimine toate barielele birocratice impuse celor ce încă speră să desfășoare activități de taxi și închiriere în condiții de concurență loială.

Toți conducătorii auto ce desfășoară activităti de transport pasageri trebuie să treacă prin toate verificările și atestările din domeniu, iar vehiculele trebuiesc autorizate pentru a presta servicii de ridesharing, indiferent de modul în care se face comanda de către client.

FORT atrage totodată atenția factorilor decizionali și față de faptul că aceleași grupuri de interese ce au distrus taximetria, încearcă acum prin toate mijloacele să se folosească de subiectul ridesharing pentru a promova modificări legislative în interes personal.

Patronatele din domeniul taximetriei, membre FORT, consideră că este imperios necesar că modificările legislative ce urmează să se facă în Parlament să urmărească strict interesul celor ce beneficiază de serviciile publice de taxi și închiriere, protejând însă prestatorii de astfel de servicii de concurență neloială.

Transportatorii solicită, in mod public, Directiei Naționale Anticorupție să verifice modalitatea prin care factorii responsabili în domeniu, din cadrul autorității locale a Capitalei și-au exercitat în ultimii ani și își exercită și în prezent atributiile în domeniu.

Adresa transmisa Guvernului, precum și răspunsul aferent acesteia urmează să fie prezentate presei prin intermediul unei informări.

Din aceeași categorie...

Back to top button