Editorial

FORT propune ca administrarea drumurile naționale să treaca la Consiliile Judetene cu tot cu SDN-uri si DRDP-uri

FORT (Federația Operatorilor Români de Transport) susține că, CNADNR trebuie să-și piardă calitatea de administrator al infrastructurii rutiere naționale din cauza modului deplorabil în care a fost făcută această și face propunerea de desființare a acesteia, deoarece nu reprezintă altceva decât un atentat la siguranţa naţională a României.

CNADNR nu poate administra fondurile destinate dezvoltării infrastructurii rutiere deoarece a demonstrat în ultimii ani incapacitatea de a se reforma şi de a urmării interesul economic şi general al României, funcţionând doar ca o instituţie de sprijinire a corupţiei.

FORT propune ca administrarea drumurile naționale să treaca la Consiliile Judetene cu tot cu SDN-uri si DRDP-uri

Federaţia Operatorilor Români de Transport solicită public Parlamentului României să promoveze un act normativ prin care drumurile naţionale să treacă în administrarea Consiliilor Judeţene cu tot cu SDN-uri şi DRDP-uri la un loc, urmând a primii finanţare din taxă de drum achitată de utilizatori.

Dezvoltarea infrastructurii de transport rutier să fie preluată ca sarcină de o structură nouă în subordinea Parlamentului României, o instituţie sub altă formă de organizare în rândul căreia trebuie angajaţi specialişti care să gestioneze fonduri, să organizeze licitaţii şi să urmărească lucrările, respectarea calităţii acestora şi termenele de realizare. Starea infrastructurii de transport rutier din ţara noastră nu justifică plata contravalorii taxelor de drum.

Dezastrul provocat de CNADNR nu poate fi mascat de plimbarea inutilă de la un responsabil la altul (Mari proiecte-MT) ci trebuie stopat prin desfiinţarea urgentă a acestei societăţi comerciale.

Din aceeași categorie...

Back to top button