Forța de muncă calificată din afara UE acceptată în Germania

Forța de muncă calificată din afara UE acceptată în Germania

Conform celor mai recente modificări în legislația națională privind forța de muncă calificată, începând cu 1 martie 2020, Germania va accepta și personal calificat și din afara Uniunii Europene.

Guvernul german a decis să aducă unele modificări în legislația națională în ceea ce privește forța de muncă calificată.

Proiectul de lege privind imigrația calificată a muncii facilitează forța de muncă calificată din țări din afara Uniunii Europene să se stabilească în Germania în viitor.

Noua prevedere legislativă va intra în vigoare de la data de 1 martie 2020. Legea a fost adoptată de toate forurile competente și mai trebuie semnată doar de președintele Germaniei.

Legea cu privire la acceptarea forței de muncă calificată, creează cadrul legal pentru imigrația lucrătorilor calificați din țări care nu sunt membre UE în Germania.

Principalele modificări ale legii
În viitor, absolvenții și angajații cu pregătire profesională calificată vor fi considerați specialiști. Oricine poate lucra în domeniul în care are o pregătire profesională calificată, cu condiția ca aceasta să fie recunoscută la nivel internațional.

Specialiștii IT pot obține acces și pe piața muncii fără calificări formale în anumite condiții. Pentru muncitorii necalificați sau cu un nivel mediu de pregătire, legea nu oferă noi oportunități de acces pe piața muncii în Germania.

În schimb, dacă specialistul care are o certificare poate prezenta un contract de muncă și o calificare recunoscută în Germania, atunci așa-numita verificare prioritară este omisă.

VEZI ȘI: DAF a prezentat o nouă punte spate și noi motoare pentru autocare și autobuze

Și pentru cei care au o pregătire profesională se deschid noi oportunități, dacă există cerere pe piața forței de muncă din Germania.

Intrarea în Germania pentru căutarea unui loc de muncă este posibilă și pentru profesioniști cu pregătire profesională calificată. Condițiile necesare sunt cunoașterea limbii germane precum și o dovadă că persoana respectivă se poate întreține pe durata șederii în Germania.

De asemenea, persoanele care vor să obțină o calificare pentru meseriile pentru care există deficit de forță de muncă vor putea să facă acest lucru în Germania. Procedurile de recunoaștere pot fi realizate complet în Germania prin intermediul Agenției Federale pentru Ocuparea Forței de Muncă (BA).

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.