Suprastructuri

Forțele armate germane au comandat noi trailere DOLL militarizate cu 8 axe

BAAINBw a încheiat un acord-cardu de peste 100 de milioane de euro cu DOLL Fahrzeugbau pentru livrarea de noi trailere cu 8 axe și sarcină utilă de 70 de tone.

La începutul lunii iunie, Annette Lehnigk-Emden, vicepreședintele Biroului Federal pentru Echipamente, Tehnologia Informației și Utilizarea Forțelor Armate Federale (BAAINBw), a semnat un acord-cadru cu reprezentanții DOLL Fahrzeugbau pentru livrarea a până la 249 de trailere militarizate cu 8 axe. Acestea vor completa provizoriu sau, în cele din urmă, vor înlocui total flota de transport greu a Bundeswehr.

Forțele armate germane au comandat noi trailere DOLL militarizate cu 8 axe

„Suntem mândri că, în calitate de companie tradițională de dimensiuni medii, putem satisface încă o dată cerințele tehnice ridicate ale forțelor armate germane și ale unor mari părți ale NATO prin această comandă”, a declarat Renato Ramella, directorul general al DOLL Fahrzeugbau, la semnarea contractului.

Sarcină utilă de 70 de tone și utilizare pe orice tip de teren

Cu o sarcină utilă de 70 de tone, noile trailere vor fi utilizate de forțele armate germane, în principal, pentru transportul tancurilor de luptă Leopard 2 A6M/A7V și variantelor sale. În plus, acestea vor transporta și alte echipamente mari, cum ar fi vehicule cu șenile și pe roți, precum și containere.

În comparație cu versiunea civilă, acestea sunt concepute pentru a fi utilizate și pe suprafețe moi, cum ar fi noroi. În ceea ce privește funcționalitatea, operabilitatea și interfețele, noile trailere sunt adaptate să fie utilizate atât cu capete tractor 8×4 fără blindaj, cât și cu blindaj, disponibile în flota Bundeswehr.

Din aceeași categorie...

Back to top button